Etusivu / Moto2 / Vesa Kalliolta kova vinkki: ”Moto2-luokka kiinnostaa”
Kuva: Kallio Racing/Facebook

Vesa Kalliolta kova vinkki: ”Moto2-luokka kiinnostaa”

Nähdäänkö MotoGP-sarjan Moto2-luokassa tulevaisuudessa peräti kaksi suomalaistiimiä, Ajo Motorsport ja uutena tulokkaana Kallio Racing? Vastaus tulee varmasti myös jossain määrin KymiRing-huuman siivittämä tässä: mahdollisesti.

Vesa Kallio johtaa hyvällä menestyksellä Kallio Racingin Yamaha-tiimiä Supersportin MM-sarjassa.

Itsekin aikoinaan MotoGP-sarjan silloisessa 125-kuutioisten luokan MM-sarjassa kilpaillut ja kaudella 2004 Aprilian puikoissa yhden pisteen poiminut Kallio on väläytellyt jo aiemmin varovasti Moto2-luokan mahdollisuudesta.

Ja tekee sen nyt uudelleen saksalaismedia Speedweekin sitä häneltä udellessaan.

– Kenties. Kun pistin tämän tiimin muutamia vuosia sitten pystyyn isäni ja veljeni Mikan kokemuksen avulla, niin keskustelimme siitä, onko Moto2-luokkaan järkevää mennä, Vesa Kallio kertoo.

Rivien välistä on luettavissa, että jos Kallio Racing aikoo lähteä valloittamaan maailmaan Supersport-luokan MM-sarjan vauhdittamana, niin vahvin vaihtoehto on Moto2.

Niin, kumpi kiinnostaa enemmän, Moto2 tai Superbiken MM-sarja?

– Se riippuu siitä, mitä tapahtuu. Jos haluat muodostaa huipputiimin Superbiken MM-sarjassa, niin tarvitset tehtaan tuen. Ilman sitä ei kärjessä pysty ajamaan.

Moto2-luokassa tapahtuu ensi kaudella isoja ja merkittäviä muutoksia, kun Triump korvaa Hondan moottorintoimittajana. Honda on toimittanut moottorit motokakkosiin sen historian ensimmäisestä, eli kaudesta 2010 alkaen.

Katso myös

Virallinen vahvistus: Fenatilla ei ole mitään asiaa MV Agustalle

MV Agustan pääjohtaja Giovanni Castiglioni ja Forward Racing-tiimin omistaja Giovanni Cuzari virallistivat maanantaina alkuillasta odotetun …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *