Etusivu / Moto2 / Vesa Kalliolta kova vinkki: ”Moto2-luokka kiinnostaa”
Kuva: Kallio Racing/Facebook

Vesa Kalliolta kova vinkki: ”Moto2-luokka kiinnostaa”

Nähdäänkö MotoGP-sarjan Moto2-luokassa tulevaisuudessa peräti kaksi suomalaistiimiä, Ajo Motorsport ja uutena tulokkaana Kallio Racing? Vastaus tulee varmasti myös jossain määrin KymiRing-huuman siivittämä tässä: mahdollisesti.

Vesa Kallio johtaa hyvällä menestyksellä Kallio Racingin Yamaha-tiimiä Supersportin MM-sarjassa.

Itsekin aikoinaan MotoGP-sarjan silloisessa 125-kuutioisten luokan MM-sarjassa kilpaillut ja kaudella 2004 Aprilian puikoissa yhden pisteen poiminut Kallio on väläytellyt jo aiemmin varovasti Moto2-luokan mahdollisuudesta.

Ja tekee sen nyt uudelleen saksalaismedia Speedweekin sitä häneltä udellessaan.

– Kenties. Kun pistin tämän tiimin muutamia vuosia sitten pystyyn isäni ja veljeni Mikan kokemuksen avulla, niin keskustelimme siitä, onko Moto2-luokkaan järkevää mennä, Vesa Kallio kertoo.

Rivien välistä on luettavissa, että jos Kallio Racing aikoo lähteä valloittamaan maailmaan Supersport-luokan MM-sarjan vauhdittamana, niin vahvin vaihtoehto on Moto2.

Niin, kumpi kiinnostaa enemmän, Moto2 tai Superbiken MM-sarja?

– Se riippuu siitä, mitä tapahtuu. Jos haluat muodostaa huipputiimin Superbiken MM-sarjassa, niin tarvitset tehtaan tuen. Ilman sitä ei kärjessä pysty ajamaan.

Moto2-luokassa tapahtuu ensi kaudella isoja ja merkittäviä muutoksia, kun Triump korvaa Hondan moottorintoimittajana. Honda on toimittanut moottorit motokakkosiin sen historian ensimmäisestä, eli kaudesta 2010 alkaen.

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *