Etusivu / MotoGP / Rangaistiinko Kallion tallikaveria? KTM:n tallipomo kiistää rajut huhut
KTM:n tallipäällikkö Mike Leitner ja Mika Kallio. Kuva: KTM/Markus Berger

Rangaistiinko Kallion tallikaveria? KTM:n tallipomo kiistää rajut huhut

Mika Kallio ja Pol Espargaro ajoivat KTM:n yksityistestit viime viikolla Jerezin radalla Espanjassa. Espargaron rinnalla kisakuljettajana kilpaileva Bradley Smith loisti kuitenkin poissaolollaan. Argentiinan GP:n varikkopuheissa on liikkunut raju huhu, jonka mukaan kyse olisi ollut KTM:n rangaistustoimenpiteestä Smithiä kohtaan.

KTM:n moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer arvosteli Qatarissa ajetun kauden avauskisan jälkeen rajuinkin sanankääntein Smithin työmoraalia.

Beirer antoi ymmärtää, että Smith ei panosta testeihin samalla tavalla kuin Kallio ja Espargaro.

– Smith osaa joskus ärsyttää minua, koska hän ei syty testeissä. Bradleyn sanoilla ei ole siinä tilanteessa mitään painoarvoa, kun hän ajaa hitaasti, Beirer tiuski Speedweekissä.

KTM:n tallipäällikkö Mike Leitner korostaa hänkin, että tällä erää viimeistä kauttaan itävaltalaistallissa ajavan Smithin on nostettava tasoaan kautta linjan. Sen Leitner sen sijaan kiistää, että brittiä olisi rangaistu jättämällä tämä sivuun Jerezin testeistä.

– Jerezin testijakso oli alun perin suunniteltu Kalliolle ja hänen testiryhmälleen. Pol joutui kuitenkin jättämään talvikaudella monta testipäivää väliin loukkaantumisen vuoksia, joten kutsuimme hänet siksi Jereziin. Emme olleet suunnitelleet sen paremmin Polin kuin Bradleynkaan ajavan Jerezin testejä, huhuilta siivet leikkaava Leitner alleviivaa.

Kallio ajaa tällä kaudella 5-6 villin kortin kisaa. Lisäksi hän tuuraa KTM:n virallisen varakuljettajan roolissa tarvittaessa kisakuskeja.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Kallion tallikaveri ottaa KTM-pomoa välillä päähän: ”Osaa olla ärsyttävä!”

Bradley Smith (vas.) ja Pol Espargaro. Kuva: KTM/Markus Berger

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *