Etusivu / MotoGP / Trillerikausi käynnistyi MotoGP-historian niukimmalla avauskisan voittomarginaalilla – samaa herkkua lisää Argentiinassa?
Näin syntyi MotoGP-luokan historian niukin avauskisan voittomarginaali: Andrea Dovizioso kukisti Marc Marquezin Qatarissa 27 sekunnin tuhannesosalla. Kuva: Motogp.com

Trillerikausi käynnistyi MotoGP-historian niukimmalla avauskisan voittomarginaalilla – samaa herkkua lisää Argentiinassa?

MotoGP-kausi vuosimallia 2018 ei olisi voinut komeammin käynnistyä Qatarissa, kun kaikissa kolmessa luokassa nähtiin todella tiukat taistelut voitoista. Kuninkuusluokassa tältä osin pistettiin jopa paremmaksi, kuin koskaan aikaisemmin.

Historian niukin voittomarginaali syntyi, kun Ducatin Andrea Dovizioso taltutti hallitsevan maailmanmestarin, Hondan Marc Marquezin veret seisauttaneessa trillerissä vain 27 tuhannesosalla.

Tätä ennen aiempi niukin voittomarginaali oli sekin nähty Losailin valaistulla aavikkoradalla, kun Valentino Rossi pisti Yamahan puikoissa Dovizioson kuriin 0,174 sekunnilla kauden 2015 avauksessa.

Sarjaa hallinnoivan Dornan auringontarkoissa tilastoissa kolmatta sijaa tältä osin pitää hallussaan Kevin Schwantzin ja Mick Doohanin välinen kapina vuonna 1991 Suzukassa. Se päättyi Schwantzin hyväksi 0,204 sekunnilla.

Ikimuistoisimpien avauskisojen ehdottomaan eliittiin lukeutuu myös Rossin ja Max Biaggin armoton vääntö voitosta vuonna 2004 Wellcomin radalla. Yamaha-debyyttinsä tuolloin tehnyt ”Tohtori” taltutti ”Mad Maxin” 0,2010 sekunnilla.

Kaikkien mahdollisuuksien kausi 2018 jatkuu tänä viikonvaihteena Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalla, josta Doviziosolla on niin hyviä kuin huonojakin muistoja.

”DesmoDovi” on ajanut Argentiinassa parhaimmillaan toiseksi vuonna 2015, mutta viime kaudella matkanteko päättyi keskeytykseen. Yamahat korjasivat Maverick Vinalesin ja Rossin johdolla komean kaksoisvoiton.

Rio Hondon 4,8 kilometrin mittainen rata on saanut täksi kaudeksi uutta asfalttipintaa. Kauden toisen kisaviikonvaihteen haastavuutta lisää edelleen se, että sateen uhka väijyy yllä perjantaista sunnuntaihin.

– Tämä rata on melko epätavallinen, koska olosuhteet muuttuvat niin paljon perjantaista sunnuntaihin. Rata on ollut perjantaisin varsin likainen. Minulla oli täällä viime vuonna suuria vaikeuksia, mutta Desmosedici GP on kehittynyt niistä ajoista paljon. Olen todella innoissani Qatarin voiton jälkeen ja nyt haetaan hyvää tulosta myös Argentiinasta, toteaa Dovizioso ilman pienintäkään uhoa voitosta.

* MotoGP-luokan ennätyksiä Termas de Rio Hondo-radalla
Rataennätys: Valentino Rossi (Yamaha), 1.39,019 (174.7 km/h) – 2015
Paalupaikkaennätys: Marc Marquez (Honda), 1.37,683 (177.1 km/h) – 2014
Huippunopeus: Hector Barbera (Ducati), 334.4 km/h – 2017

* Rata
Pituus: 4,8 km
Mutkat: 14 (5 vasemmalle, 9 oikealle)
Kisapituus: 25 kierosta (120.2 km)

* Kauden 2017 tulokset
Kilpailu: 1) Maverick Vinales (Yamaha), 2) Valentino Rossi (Yamaha), 3) Cal Crutchlow (Honda)
Paalupaikka: Marc Marquez (Honda) 1.47,512 (160.927 km/h)
Kilpailun nopein kierros: Maverick Vinales (Yamaha), 1.39.694 (173.547 km/h)

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Sadetta ja uutta asfalttia – melkoinen ”cocktail” luvassa Argentiinassa

Grafiikka: Repsol Media

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *