Etusivu / Moto2 / Aki Ajo: ”Ei yhtään huonompi startti kauteen”
Aki Ajo. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajo: ”Ei yhtään huonompi startti kauteen”

Aki Ajon johtamalta Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimiltä uskallettiin odottaa podiumsijoitusta kauden Losailissa käynnistäneestä Qatarin GP:ssä, mutta aika ei ollut vielä kypsä siihen. Kokenut tallipäällikkö Ajo on kuitenkin varsin tyytyväinen Miguel Oliveiran viidenteen ja Brad Binderin kuudenteen sijaan.

– Tämä ei ollut yhtään huonompi startti Moto2-kauteen. Voimme olla tyytyväisiä tuloksiin, Ajo linjaa.

Oliveira päätti viime kauden komeasti kolmeen peräkkäiseen voittoon. Binder kipusi samoissa kisoissa podiumille.

– Me kaikki odotimme niiden perusteella erittäin hyviä tuloksia kuljettajiltamme kauden alussa. Sijoittuminen viidenneksi ja kuudenneksi ovat sijoituksia, joihin meidän pitää olla tyytyväisiä. Tämä on hyvä lähtökohta seuraaviin kisoihin, Ajo tähdentää.

Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo tietää tasan tarkkaan, minkä osalta työtä pitää paiskia entistäkin enemmän.

– Meidän pitää parantaa takarenkaan pitoa. Nyt on analysoitava mitä tapahtui, pysyä positiivisena ja katsoa eteenpäin.

Brad Binderin nuorempi veli Darryn ajaa tällä kaudella Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimin ainoana kuljettajana. Darrynin debyytti suomalaistallissa päättyi kolarointiin ja kaatumiseen jo kisan kolmannella kierroksella.

– Darrynin kaatuminen oli harmi juttu. Voin kuitenkin sanoa, että meille jäi tästä viikonvaihteista positiivisia asioita käteen.

– Darryn on osoittanut kehitystä työskentelyssään, vaikka meillä ei ole ollutkaan helppoa talvitauon jälkeen. Ensin loukkaantuminen esti häntä ajamasta testiä marraskuussa ja myöhemmin emme saaneet kaivattuja testipäiviä riittävästi huonon sään vuoksi. Nyt analysoimme kaiken datab ja siirrämme keskittymisen Argentiinaan, Ajo viittaa kolmen viikon kuluttua Termas de Rio Hondo-radalla ajettavaan kauden toiseen MM-osakilpailuun.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Aki Ajon Moto2-kuskit puristivat kärkikuusikkoon MM-avauksessa

Mestarisuosikki Martin piti pintansa – Ajon tiimin debytantilla tyly kohtalo

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *