Etusivu / Moto2 / KTM luottaa Aki Ajoon kuin vuoreen
Pit Beirer ja Aki Ajo. Kuva: Red Bull KTM Ajo

KTM luottaa Aki Ajoon kuin vuoreen

Aki Ajon johtama ja omistama suomalaistalli Ajo Motorsport operoi nykyisen sopimuksen nojalla tämän sekä ensi vuoden KTM:n Moto2-luokan tehdastiiminä. Ajolla ja KTM:llä on takanaan pitkä sekä menestyksekäs yhteinen taival. Molemmat luottavat toisiinsa kuin vuoreen.

KTM:n Moto2-projekti on vasta reilun vuoden mittainen, mutta itävaltalaisvalmistaja toi jo täksi kaudeksi keskiluokkaan lisää pyöriä.

KTM:n moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer kuitenkin alleviivaa Speedweekille, että kaikki kehitystyö tapahtuu nimenomaan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin puitteissa.

– Ykköstiimimme on ehdottomasti Aki Ajon tiimi. Hän on mukana Moto2-pyörämme kaikessa kehitystyössä. Toinen, runkoomme luottanut KTM-tiimi on myös vahva, mikä on tietenkin tosi hyvä asia meille, Beirer viittaa Sam Lowesia ja Iker Lecuonaa ajattavaan Swiss Innovative Investors-tiimiin.

MotoGP-luokasta ja Aprilialta maitojunalla motokakkosiin palannut Lowes taistelee parhaimmillaan takuuvarmasti voitoista, mutta mies tunnetaan myös kaatoherkkänä kuljettajana. Kauden avauskisassa Qatarissa Lowesin kohtaloksi koituivat tekniikkamurheet.

Beirer liputtaa pitkässä juoksussa, eli tässä tapauksessa 19 osakilpailun mittaisessa sarjassa Ajon kuljettajien, eli Miguel Oliveiran ja Brad Binderin puolesta. Tiimin on tosin löydettävä pikaisesti parannusta ongelmiin takarenkaan pidon osalta. Uuden rungon ja säätöjen kanssa on yhä paljon tekemätöntä työtä jäljellä.

Beirer tietää tasan tarkkaan, että tinkimätöntä työtä tekevässä Ajon tiimissä tämäkin ongelma pistetään kuntoon. Valot palavat tarvittaessa pitkään yöhön suomalaistallin varikkoboxissa.

– Oliveira tulee olemaan vahva, Beirer vinkkaa viime kauden kolmeen peräkkäiseen voittoon päättäneen ja ensi vuonna MotoGP-luokkaan KTM:n puikoissa nousevan portugalilaisen puoleen.

Oliveiran eteläafrikkalainen tiimikaveri, Moto3-luokan vuoden 2016 maailmanmestari Brad Binder on yhä tavallaan kääntämätön kortti. Ei olisi kuitenkaan mikään yllätys, jos hän kapinoisi alkaneella kaudella uransa toisesta tittelistä.

– Binder on ottanut jättiharppauksen verrattuna viime kevääseen. Yksittäinen nopea kierros on ollut aina Bradin ongelma, mutta kisoissa hän on uskomattoman vahva, Beirer kehuu.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Termas de Rio Hondo-radalla Argentiinassa.

Oliveira saavutti viime vuonna Argentiinassa KTM:lle Moto2-luokan ensimmäisen paalupaikan ja paineli kisassa kakkoseksi. Binder irvisti puolestaan melkoisen uroteon päätymällä murtuneella kädellä yhdeksänneksi.

Miguel Oliveira (44) ja Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *