Etusivu / Moto3 / Nyt jysähti! Aki Ajon tiimin vasta 15-vuotias superlupaus ajoi voiton MotoGP-sarjan debyytissään
Uskomatonta, Can Öncü! Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajon johtama Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimi päätti MM-kauden todella upealla tavalla Valencian märällä Ricardo Tormo-radalla. Jättiyllätys oli valmis, kun villillä kortilla matkassa ollut suomalaistallin vasta 15-vuotias turkkilaiskuljettaja Can Öncü voitti sensaatiomaisesti MotoGP-sarjan debyyttikisansa.

Moto3-luokan alaikäraja on 16 vuotta, mutta nuo lukemat heinäkuussa saavuttava Öncü saa kilpailla sarjassa poikkeussäännön nojalla, koska hän saavutti tällä kaudella Red Bull MotoGP Rookies Cupin mestaruuden.

Ajon Moto3-tiimin ensi kauden vakiokuljettajaksi nouseva Öncü teki kerta kaikkiaan loistavaa työtä debyytissään. Hän ajoi harjoituksissa koko ajan kärjen tuntumassa ja sijoittui aika-ajoissa neljänneksi.

Kisassa Öncü eteni todella kylmähermoisen kypsästi. Kokeneempia kavereita kaatui kasapäin haastavissa olosuhteissa, mutta Ajon tiimin uusi timantti ei antanut sen mielenrauhaansa häiritä.

Öncü teki MotoGP-sarjan huimaa historiaa tervehtimällä ruutulippua 4,071 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Jorge Martiniin, joka saavutti tällä kaudella maailmanmestaruuden. Kolmanneksi ajoi John McPhee 6,130 sekuntia Öncün takana.

Niklas Ajo toimi Öncün teknisen ryhmän päällikkönä Valencian GP:ssä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Leuat loksauttaneen aika-ajon ajanut Ajon superjunnu: ”Voin vain kiittää tiimiäni, se on paras!”
Ajon tiimin vasta 15-vuotias superlupaus järjesti upean yllätyksen MotoGP-sarjan historiallisessa debyytissään

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …