Etusivu / MotoGP/MotoE / Valentino Rossi testasi Ferraria Fioranon radalla
Kuva: valeyellow46

Valentino Rossi testasi Ferraria Fioranon radalla

Valentino Rossilla tuli aika pitkäksi reilun viikon kuluttua ajettavaa Argentiinan GP:tä odotellessa ja ”Tohtori” päätti tehdä sitä, mitä hän moottoriurheilussa road racingin jälkeen seuraavaksi eniten rakastaa, eli huimistella nelipyöräisellä huippukalustolla. Se löytyi Rossille entuudestaan tutun Ferrarin pakeilta Maranellon radalta Fioranossa.

Rossi testasi vuosina 2004-2009 useampaankin otteeseen Ferrarin F1-autoa, mutta tänään kyse ei ollut sen paremmin Kimi Räikkösen kuin Sebastian Vettelinkään viime kauden työkaluista.

Todellisesta ratatykistä kuitenkin, eli Geneven Motor Show’ssa vastikään esitelty Ferrari 488 Pista.

Uutukaisen 3,9-litraisesta V8-tuplaturbomoottorista irtoaa Ferrarin julkistamien tietojen mukaan 720 hevosvoimaa ja vääntöä muhkeat 770 Nm.

Rossin tyypittämä Ferrari 488 Pista kiihtyy nollasta sataan 2,85 sekunnissa. 200 kilometrin tuntivauhti saavutetaan 7,6 sekunnissa ja auton huippunopeus on 340 km/h.

Ferrari pyrki tekemään autosta entistä helpommin kontrolloitavan. Autoon laitettiin Ferrarin kilpa-autojen vaihdelaatikko ja siitä löytyy myös vastaava ajonvakautusjärjestelmä, joka on käytössä F1:ssä.

Italiasta kantautuneiden huhujen mukaan 488 Pistalla pystytään Fioranossa alittamaan superauto LaFerrarin kierrosaika.

Rossilla oli epäilemättä hauskaa!

Katso myös

Mika Kalliolla myös siivet käytössään Sepangissa

MotoGP-luokan vuoden ensimmäiset talliyhdistys IRTA:n yhteistestit jyrähtävät käyntiin keskiviikkona Sepangin radalla Malesiassa. Testikuljettaja Mika Kallio …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *