Etusivu / MotoGP / Zarco nosti suomalaistallin huippuvuodet pöydälle Argentiinan GP:n pressitilaisuudessa
Johann Zarcon sanomaa kuunneltiin tarkasti Qatarin GP:n pressitilaisuudessa. Kuvakaappaus: Dorna

Zarco nosti suomalaistallin huippuvuodet pöydälle Argentiinan GP:n pressitilaisuudessa

Johann Zarco lähtee saalistamaan uransa ensimmäistä MotoGP-luokan voittoa sunnuntaina Termas de Rio Hondo-radalla ajettavassa Argentiinan osakilpailussa.

Zarco tietää tasan tarkkaan, miten 4,8 kilometrin mittaisella baanalla voitetaan fanaattisen yleisön edessä – tosin Moto2-luokan tuoman kokemuksen myötä.

Zarco saavutti suomalaistalli Ajo Motorsportissa kilpaillessaan motokakkosten maailmanmestaruudet vuosina 2015 ja 2016. Zarco voitti tuolloin molemmilla kerroilla myös Argentiinan osakilpailut. Hän suorastaan dominoi niitä.

– Tällä radalla on nopeita kaarteita ja monia sellaisia piirteitä, joista pidän. Kyllä, tämä rata lukeutuu suosikkieni joukkoon.

Zarco takoi kauden avanneessa Qatarin GP:ssä huiman paalupaikkaennätyksen ja johti kisaakin pitkään, kunnes renkaan toinen puoli menetti pidon.

– Oliko vika renkaassa, vai johtuiko se ajotyylistäni? En tiedä. Ajotyylin osalta se nähdään nyt täällä, pyöritteli Zarco.

Crutchlow on vihainen
Pedrosan puolesta

Zarcoa ollaan viemässä Yamahan Tech3-tiimistä Hondalle ja Marc Marquezin tallikaveriksi kausiksi 2019-2020. Se tietäisi vuodesta 2006 Hondalla kuninkuusluokassa kilpailleen Dani Pedrosan lähtöä.

En usko, että Honda sopii hänen ajotyyliinsä yhtä hyvin kuin Yamaha. Mutta se on vain minun mielipiteeni.

Hondan LCR-tiimissä kilpaileva ja suoraan HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa sopimuksen omaava Cal Crutchlow ei pidä alkuunkaan tuosta spekuloinnista. Ei omalta, ei Zarcon, eikä varsinkaan Pedrosan osalta.

– Luin viikolla artikkelin, jossa minun kerrottiin haluavan syrjäyttää Pedrosa. Ei se niin mene. Minä teen nyt töitä täysillä LCR Honda-tiimille. Tämä on minun työni ja Danin työ on Hondan tehdastallissa. Sitä meidän kaikkien pitää juuri nyt kunnioittaa. Olisiko se mukavaa, jos sinun työsi pistettäisiin puheissa tuolla tavoin katkolle, Crutchlow kysyi medialta silmät säihkyen.

Crutchlow heitti samaan syssyyn kovan arvion Zarcon saumoista Hondalla.

– En usko, että Honda sopii hänen ajotyyliinsä yhtä hyvin kuin Yamaha. Mutta se on vain minun mielipiteeni, Crutchlow alleviivasi.

Loppukevennys

Crutchlow sai kuuntelijoiden korvat hörölleen myös siinä vaiheessa, kun pressitilaisuuden päätteeksi olivat vuorossa perinteiset fanien lähettämät kysymykset.

– Sinä olet Cal taistelijana kuin bulldoggi, mutta minä eläiminä kuvailisit vastustajiasi, kysymys kuului.

– Miksi minulle tulee aina tällaiset kysymykset!, Crutchlow virnisti ensitöikseen.

Crutchlowille annettiin 20 sekuntia miettimisaikaa ja sitten suu alkoi taas käydä tuttuun tyyliin.

– Marc (Marquez) on kuin kissa. Hän putoaa aina jaloilleen. Valentino (Rossi) on taas kuin leijona tai susi, kuten hän osuvasti Qatarissa imitoi. Ja Dovi (Andrea Dovizioso) on niin järkevä. Ehkä hän on sitten kettu, mutta ei mikään vanha kettu, Crutchlow nauratti yleisöä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Trillerikausi käynnistyi MotoGP-historian niukimmalla avauskisan voittomarginaalilla – samaa herkkua lisää Argentiinassa?

Sadetta ja uutta asfalttia – melkoinen ”cocktail” luvassa Argentiinassa

Melkoinen urotyö: murtuneella kädellä 15 sijan nousu kisassa

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *