Etusivu / MotoGP / Sadetta ja uutta asfalttia – melkoinen ”cocktail” luvassa Argentiinassa
Termas de Rio Hondo-rata tuli mukaan MotoGP-sarjaan kaudella 2014. Kuva: Motogp.com

Sadetta ja uutta asfalttia – melkoinen ”cocktail” luvassa Argentiinassa

MotoGP-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalla. Tulevasta viikonvaihteesta on luvassa myös olosuhteiden osalta varsin mielenkiintoinen, sillä sateen uhka väijyy voimakkaana päällä ja kukaan ei tiedä vielä tässä vaiheessa, miten radan uusi asfalttipinta käyttäytyy märässä kelissä.

Viimeiset sääennusteet lupaavat ilmapiiriltään aina loistavalla Rio Hondolle sateen todennäköisyyttä näillä prosentein: perjantaina 80, lauantaina 68 ja kisapäivänä sunnuntaina 56.

Usein treenipäivänä perjantaina vielä varsin likaisella Rio Hondo-baanalla on mittaa 4,8 kilometriä. Se on saanut uutta asfalttia melko tarkalleen tasan puolet, eli 2,4 kilometrin verran.

Radalla on ehditty kertaalleen ajaa Argentiinan sarjaa, mutta nekin kisat vedettiin kuivassa kelissä. Kenelläkään ei ole siis vielä hajuakaan siitä, miten uusi pinnoite toimii märässä kelissä.

MotoGP-luokan rengastoimittaja Michelin on varautunut arvaamattomiin olosuhteisiin tuomalla Argentiinaan kuivalle kelille neljännen vaihtoehdon normaalin kolmen lisäksi. Micheliniltä löytyy kaksi vaihtoehtoa sateelle ja nähtäväksi jää, tuodaanko ennen h-hetkeä julki vielä yksi lisää.

Argentiina palasi Termas de Rio Hondon myötä 15 vuoden tauon jälkeen takaisin MM-sarjaan kaudella 2014.

Yamaha juhli viime vuonna Argentiinassa kuninkuusluokan kaksoisvoittoa Maverick Vinalesin kukistettua tallikaverinsa Valentino Rossin lähes kolmella sekunnilla. LCR Honda-tiimin Cal Crutchlow oli kolmas.

Moto2-luokassa voiton nappasi nykyinen MotoGP-kuski Franco Morbidelli 1,7 sekunnin erolla Red Bull KTM Ajo-tiimin paalupaikkamies Miguel Oliveiraan. Moto3-luokan ykkönen oli myöhemmin ylivoimaiseksi maailmanmestariksi kiitänyt Joan Mir.

Moto3-luokan kauden toinen MM-osakilpailu käynnistyy Argentiinassa sunnuntaina klo 18.00 Suomen aikaa. Moto2:ssa kapina alkaa klo 19.20 ja MotoGP:ssä klo 21.00.

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *