Etusivu / Moto2 / Melkoinen urotyö: murtuneella kädellä 15 sijan nousu kisassa
Brad Binder (vas.) ja Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Melkoinen urotyö: murtuneella kädellä 15 sijan nousu kisassa

MotoGP-sarjan kauden toiset MM-osakilpailut ajetaan tulevana sunnuntaina Argentiinassa. Suomalaistalli Ajo Motorsportin Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimillä on upeita muistoja 4,8 kilometrin mittaiselta Termas de Rio Hondo-radalta.

Aki Ajon kuljettajista portugalilainen Miguel Oliveira saavutti viime vuonna Argentiinassa KTM:lle sen Moto2-historian ensimmäisen paalupaikan täydentäen työnsä kisan kakkossijalla.

Tavallaan vieläkin kovempi urotyö tuolloin oli kuitenkin hänen etäafrikkalaisen tiimikaverinsa Brad Binderin käsialaa – kirjaimellisesti. Binder puri hammasta kovista kivuista ja nousi kisassa murtuneella kädellä matkaa taittaen peräti 15 sijaa päätyen yhdeksänneksi.

Tiimin startti tähän kauteen oli vähintäänkin kohtuullinen. Oliveira paineli Qatarissa viidenneksi ja Binder heti seuraavalle sijalle.

– Minulla on ollut ensimmäisen kisan jälkeen paljon aikaa harjoitella hyvin kotipuolessa. Odotan todellakin innolla paluuta Termas de Rio Hondolle, sillä nautin ajamisesta siellä. En aseta viikonvaihteeseen selkeää tulostavoitetta. Jatkan vain työtä kuten ennenkin ja pyrin ainakin parantamaan avauskisan sijoitusta. Se olisi taas positiivinen steppi, rauhallisenoloinen Oliveira toteaa tuttuun tyyliinsä.

Binder on niin ikään viettänyt viimeiset kaksi viikko kotimaassaan.

– Nämä kaksi viikkoa ilman kilvanajoa ovat olleet minulla täydellistä aikaa kotona Etelä-Afrikassa. Haluan tosiaankin palata tositoimiin ja Argentiinaan, jossa saavutin MM-urani ensimmäisen paalupaikan ja podiumsijoituksen, Binder viittaa kauteen 2016, jolloin hän ajoi suomalaistallissa Moto3-luokan maailmanmestariksi.

– Lisäksi saavutin siellä viime vuonna urani ensimmäiset Moto2-luokan MM-pisteet. Se on todella makea rata ja toivon pystyväni taistelemaan sunnuntaina podiumsijoituksesta, Binder päättää.

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *