Etusivu / MotoGP / Kallion tallikaveri julistaa: ”Haluan voittaa KTM:lle MotoGP:n maailmanmestaruuden”
Pol Espargaro ja Valentino Rossi. Kuva: KTM/Marcin Kin

Kallion tallikaveri julistaa: ”Haluan voittaa KTM:lle MotoGP:n maailmanmestaruuden”

Mika Kallion espanjalaisella tallikaverilla Pol Espargarolla on unelma ja hurja tavoite, eikä ihan vaatimaton sellainen. Hän haluaa voittaa KTM:llä MotoGP-luokan maailmanmestaruuden.

Espargarolle on näillä näkymin luvassa jatkosopimus KTM:n kanssa kausille 2019 ja 2020. Nykyinen tallikaveri, britti Bradley Smith saa sen sijaan lähteä. Kalliolle lienee puolestaan tarjolla töitä KTM:n testikuljettajana jatkossakin.

– Minun uskoni tähän projektiin on vahva ja motivaatio korkealla viime kauden jälkeen. Minun suurin tavoitteeni pitkällä tähtäimellä on voittaa MotoGP:n maailmanmestaruus KTM:lle, Espargaro julistaa sarjan virallisen sivuston videohaastattelussa.

Kausi käynnistyi Qatarissa ja tulevana viikonvaihteena ajetaan Argentiinassa, josta vuorostaan siirrytään Texasin Austiniin. Euroopan avausosakilpailu ajetaan toukokuun alussa Espanjan Jerezissä, jossa Mika Kallio on mukana villillä kortilla.

– Tulemme ottamaan suurimmat stepit Euroopan kisoissa, Espargaro näkee.

– En puhu nyt vain pyörästä, vaan myös kuljettajista. Myös meidän pitää kehittää itseämme yhä paremmiksi. Olen nyt henkisesti vahvempi kuin koskaan, sillä minulla on niin mahtava tiimi takanani, Espargaro jatkaa.

KTM:n moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer on linjannut loppukauden tavoitteeksi sijoittumisen kuuden nopeimman nippuun.

– Tilannetta on tässä vaiheessa vaikea arvioida, mutta pystyimme saavuttamaan jo viime kaudella sijoituksia kympin sakkiin. Myönnän, en silloin uskonut alussa vielä tuollaiseen, koska olimme niin kaukana takana, Espargaro muistelee.

Espanjalaiskuski korostaa, että kausi 2017 merkitsi hänen urallaan eräänlaista vedenjakajaa.

– Opin KTM:llä viime vuonna enemmän kuin kolmena aiempana MotoGP-luokan kautena yhteensä. Se oli aivan hullua ja jatkuvalla syötöllä tulleiden uusien osin myötä vaikeaa kaikin puoliin, mutta samalla myös niin opettavaa. Kaudella 2018 kehitystyö tulee olemaan tältä osin kenties hieman rauhallisempaa, mutta se jatkuu silti koko ajan, Espargaro viittaa samalla Kallion puoleen.

Pol Espargaro. Kuva: KTM/Marcin Kin

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *