Etusivu / MotoGP / Rossilta vahva vinkki: suojatti ajaa Yamahalla kaudella 2019
Franco Morbidelli ja Valentino Rossi. Kuva: MotoGP.com

Rossilta vahva vinkki: suojatti ajaa Yamahalla kaudella 2019

Valentino Rossin suojatteihin ja akatemiakuljettajiin jo useamman vuoden kuulunut Franco Morbidelli saavutti viime kaudella Moto2-luokan maailmanmestaruuden. MotoGP-luokkaan noussut Morbidelli ajaa nyt ensimmäistä ja samalla hyvin todennäköisesti viimeistä kauttaan Marc VDS-tiimin Hondalla.

Rossi tarjoaa selkeän vinkin siitä, millä pyörällä Morbidelli kaudella 2019 kilpailee. Se vinkki ei yllätä ketään MotoGP-piireissä.

– Franco ansaitsee tehdaspyörän, tai ainakin voittavan pyörän. Voi olla, että hän istuu kaudella 2019 Yamahan M1-pyörän päällä.

Tehdastalliin Morbidellilla ei ole tosin vielä mitään asiaa. Rossi ja Maverick Vinales hääräävät siellä edelleen kaudet 2019 ja 2020.

Rossi ohjaakin Morbidellia Yamahan satelliittitiimiin. Morbidellin ei tavisisi näillä näkyminen edes vaihtaa tiimiä, eikä irtautua sopimuksesta, sillä Marc VDS on vahvoilla ottamaan Yamahan pestin KTM:n leiriin siirtyvältä Tech3:lta.

Rossi on miltei vakuuttunut siitä, että Tech3:n nykyinen ässä Johann Zarco ei jatka enää ensi kaudella Yamahalla. Zarcoa ollaan viemässä ensisijaisesti Hondalle. Muut vaihtoehdot ovat KTM ja Ducati.

– Zarco halusi kahdeksi seuraavaksi kaudeksi minun pyöräni. Olen iloinen ja tyytyväinen, että Yamaha päätti pitää minut, Rossi lähettää Argentiinan GP:n alla vilungit terveisensä Zarcolle.

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *