Etusivu / Moto3 / Pulkkiselle sittenkin paikka MotoGP-sarjaan myös kaudeksi 2018?
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/R. Lekl

Pulkkiselle sittenkin paikka MotoGP-sarjaan myös kaudeksi 2018?

Patrik Pulkkinen, 16, saatetaan sittenkin nähdä myös ensi kaudella MotoGP-sarjan Moto3-luokassa siitäkin huolimatta, että häntä ajattava PrüstelGP onkin jo julkistanut sopimukset italialaisen Marco Bezzecchin ja tshekki Jakub Kornfeilin kanssa.

Vielä tämän kauden Peugeot MC Saxoprint-tiimin nimen alla kisaavan PrüstelGP:n ja Aki Ajon manageroiman Pulkkisen nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden. Ja sitä sopimusta PrüstelGP ei aio rikkoa.

Tämä saattaa merkitä jopa sitä, että Aragonin GP:n jälkeen julkistettu Kornfeilin vuoden mittainen jatkosopimus ei olisi ehkä sittenkään täysin vedenpitävä.

Tilannetta mutkistaa myös se, että PrüstelGP:n kilpailukalusto vaihtuu ensi kaudella Mahindrasta KTM:ään. Mahindra/Peugeot-pyörät ovat olleet saksalaistiimille käytännössä ilmaisia, mutta asiakkuus KTM:n kanssa luonnollisesti maksaa. Lisäksi varikkohuhujen mukaan Saxoprint ei ehkä jatkaisi enää tiimin pääsponsorina, mikä tiettävästi hankaloittaisi myös Kornfeilin sopimustilannetta.

GPuutisen saamien tietojen mukaan Pulkkisen osalta on olemassa kolme eri vaihtoehtoa kaudelle 2018 ja ne tulevat tässä:

– Pulkkinen kilpailee sittenkin PrüstelGP-tiimissä.

– Nykyistä sopimusta kunnioittava PrüstelGP järjestää Pulkkiselle paikan johonkin muuhun Moto3-luokan MM-sarjan tiimiin.

– PrüstelGP järjestää Pulkkiselle paikan CEV:n merkeissä ajettavaan juniorien MM-sarjaan.

Neuvottelut ovat käynnissä, mutta Pulkkisen loppukauteen eivät ne vaikuta millään lailla. Pulkkinen ajaa kauden neljä viimeistä GP:tä Motegissa, Phillip Islandilla, Sepangissa ja Valenciassa tuttuun tapaan Peugeot MC Saxoprint-tiimin väreissä.

Opinnot Mäkelänrinteen lukiossa käynnistänyt Pulkkinen ottaa maanantaina suunnan kohti Japania. Nuorukaista odottaa jälleen yksi uusi huima kokemus Japanissa, Australiassa ja Malesiassa viikon välein ajettavan tiivistempoisen kaukomaiden kiertueen merkeissä.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *