Etusivu / Moto2 / KTM-pomo avautuu karmeasta loukkaantumisesta: ”Taistelin elämästä”
Pit Beirer. Kuva: KTM/Philip Platzer

KTM-pomo avautuu karmeasta loukkaantumisesta: ”Taistelin elämästä”

KTM:n urheilutoimintaa johtava Pit Beirer on ollut pyörätuolissa jo vuodesta 2003 lähtien. Entinen aktiivikuljettaja avautuu nyt karmeasta onnettomuudestaan, joka tapahtui kyseisen vuoden kesäkuussa Bulgariassa.

Beirer kilpaili aktiiviurallaan motocrossin MM-sarjassa, kunnes hän koki kohtalonsa Bulgarian GP:ssä. Hän kaatui rajusti 250-kuutioisten kisassa ja halvaantui.

Taistelin elämästäni ja olen iloinen, että selviydyin. On toissijaista, etten pysty kävelemään.

Beirer oli sairaalassa viisi päivää koomassa. Hän myöntää, että pahemminkin olisi voinut käydä.

– Taistelin elämästäni ja olen iloinen, että selviydyin. On toissijaista, etten pysty kävelemään, Beirer kertoo saksalaismedia Speedweekille.

Beirer on todellakin taistelija. Hän ei ole antanut vamman rajoittaa elämäänsä yhtään sen enempää kuin on pakko. Kiireisen moottoriurheilupomon ohjelmaan mahtuu monta MotoGP-viikonvaihdetta kauden mittaan. Hän on tuttu ja pidetty persoona varikoilla.

– Minulla ei ole lainkaan lihaksia selässäni, joten en pysty istumaan suorassa. Minun täytyy aina ottaa tukea kyynärpäälläni. Siksi minulla on esimerkiksi neuvottelu- tai ruokapöydän ääressä ollessani vain toinen käsi käytettävissä.

Beirerilla on ja KTM:llä vahva luottamus suomalaiseen rr-osaamiseen. Beirer on tehnyt vuosien saatossa menestyksekästä yhteistyötä Mika Kallion ja tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttaneen Aki Ajon kanssa.

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *