Etusivu / MotoGP/MotoE / Kova, mutta ei perusteeton arvio: ”Zarco voi taistella ensi kaudella mestaruudesta”
Johann Zarco (vas.), Marc Marquez ja Valentino Rossi. Kuva: Yamaha Racing

Kova, mutta ei perusteeton arvio: ”Zarco voi taistella ensi kaudella mestaruudesta”

Rajuotteinen Johann Zarco tykitti viime kaudella MotoGP-luokan tulokkaaksi tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi – päinvastoin, pikemminkin kuumaksi. Takavuosien GP-jermuihin lukeutuva Carlos ”Crash” Checa on yksi niistä, joihin Yamahan Tech 3-tiimin kuljettaja teki todella suuren vaikutuksen.

Checa on heittänyt GPone-sivustolla ilmoille ajatuksen, joka olisi aiheuttanut vielä ennen viime kautta takuuvarman naurunremahduksen.

Checa näet uskoo, että kaudella 2018 satelliittitiimin pyörällä on mahdollisuus saavuttaa ei vain voittoja, vaan jopa maailmanmestaruus.

Huima temppu ja sen tekijä ei voi olla Checankaan mielestä kukaan muu kuin omien teidensä ranskalaiskulkija Zarco.

– Johann on kuljettaja, jota kannattaa pitää silmällä tulevaisuuden osalta. Olen varma, että hän pystyy taistelemaan mestaruudesta kaudella 2018. En usko, että hänen ja tehtaan pyörällä on niinkään suurta eroa, Checa arvioi.

Checan usko ei horju myöskään Valentino Rossiin, jonka seuraajana Yamahan tehdastiimissä pidetään juuri Zarcoa, ellei sitten patonginpurijan tie vie vuonna 2019 KTM:lle.

– Valentino on viisas kuski, joka jatkaa uraansa niin pitkään kuin hän on kilpailukykyinen. Hänen tavoitteenaan on edelleen maailmanmestaruus. Se on mahdollista, jos Valentino on kärkinipussa ensimmäisestä kisasta alkaen.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *