Etusivu / Moto3 / Pulkkisella monta eri vaihtoehtoa kaudeksi 2018 – ”Kaikkiin tarvitaan tosi paljon rahaa”
Patrik Pulkkisen hymy ei vähästä hyydy. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/F. Kirn

Pulkkisella monta eri vaihtoehtoa kaudeksi 2018 – ”Kaikkiin tarvitaan tosi paljon rahaa”

Moto3-luokan MM-sarjassa päättyneellä kaudella debytoineen Patrik Pulkkisen, 16, tulevaisuus on vielä täysin avoin ensi vuoden osalta. Vaihtoehtoja on olemassa useampiakin, mutta yksi asia on tässä vaiheessa varmaa: paluu MotoGP-sarjaan saa odottaa ainakin kauteen 2019 asti.

Pulkkiselta vedettiin tavallaan matto alta loppukaudella, kun hän menetti paikkansa Peugeot MC Saxoprint-tiimissä kahden vuoden mittaisesta sopimuksesta huolimatta.

Pulkkinen tiesi, että italialainen Marco Bezzecchi tulee uutena kuljettajana kaluston KTM:ään vaihtaneeseen Prüstel GP:hen, mutta suomalaisen viime kauden tiimikaverin, tshekki Jakub Kornfeilin jatkosopimus jysähti sen sijaan täysin puun takaa. Sitä ei moni muukaan tosin osannut odottaa.

– Luulin Bezzecchin sopimuksen jälkeen, että jatkan tiimin toisena kuljettajana ensi kaudella, mutta sitten Kornfeil saikin jatkosopimuksen. Kyllähän se tuli minulle vähän yllätyksenä, pudottelee Pulkkinen.

– Kaudesta jäi vähän erikoiset tunnelmat. Se meni sittenkin niin nopeasti ja olihan se raskas, mutta myös kehitystä tuli. Tiimiä jäi ikävä, Pulkkinen myöntää.

Parhaillaan vuorostaan Mäkelänrinteen lukiossa muita opinnoissa kovaa kyytiä kiinni kurova Pulkkinen ei osaa sanoa mitään tarkempaa ensi kauden kisasuunnitelmistaan. Pätevät tahot tosin tekevät taustoilla koko ajan työtä ja on vain ajan kysymys, milloin kansainväliset palaset loksahtavat kohdalleen.

– Tällä hetkellä ei ole vielä mitään tarkempaa suunnitelmaa. Vaihtoehtoina on montakin eri sarjaa, mutta kaikkiin vaaditaan tosi paljon rahaa, painottaa Pulkkinen.

Pulkkisen kehityksen kannalta ehdoton ykkösvaihtoehto olisi kilpaileminen Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa.

– Sitten ovat tietenkin myös European Talent Cup, Northern Europe Cup ja Wold Supersport 300-luokka, Pulkkinen vihjaa.

Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot Motocycles Saxoprint/F. Kirn

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *