Etusivu / MotoGP/MotoE / Pääpomon leuat loksahtivat – Kallio hoiti hommat vuoden etuajassa
Mika Kallio. Kuva: KTM/Gold and Goose

Pääpomon leuat loksahtivat – Kallio hoiti hommat vuoden etuajassa

KTM:llä ollaan iloisesti ymmällään siitä tavasta, jolla sen kunnianhimoisen MotoGP-projektin yksi pääarkkitehti, eli Mika Kallio on haastavan hommansa hoitanut. Testikuski Kallio on jalostanut KTM:stä lyhyessä ajassa kuninkuusluokan kenties puhutuimman pyörän.

KTM:llä puhkottiin sen neitseellisellä MotoGP-kaudella seitsemän kertaa kympin sakkiin.

– Odotin tällaisia tuloksia vasta kauden 2018 toisella puoliskolla, Pierer myöntää Speedweekille.

Kallio paineli viime kauden toisessa villin kortin kisassaan komeasti kymmenenneksi Itävallan Red Bull Ringillä, jossa olivat paikalla KTM:n kaikki silmäätekevät tahot.

Pierer huikkasi kisan jälkeen innoissaan Kalliolle, että ”meillä on sinulle töitä vuodeksi 2018!”.

Kaikki olettivat siinä vaiheessa, että ne työt merkitsevät Kalliolle kisakuljettajan paikkaan. Se ei sittenkään toteutunut ja sen vyyhdin taustoja Pierer ei halua enää avata.

– Teimme Kallion kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen testikuljettajan töistä kauden viimeisen GP:n yhteydessä Valenciassa. Meillä pitää olla joka, joka on aina käytettävissä, kuittaa Pierer.

Aina käytettävissä?

– Jos toinen kisakuljettajistamme loukkaantuu, niin asiat on järjestettävä toisella tavalla, jolloin Mika on käytettävissä. Niin, ja ajaahan Mika vähintään myös viisi villin kortin kisaa kaudella 2018.

Lähde: Sportti.com/Kari Aho

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *