Etusivu / MotoGP/MotoE / Kalliolle kehujen tulva – maailmanmestarikin kurkkii aidan toiselle puolelle
Mika Kallion imussa ajava Marc Marquez myöntää: KTM:ää olisi kiva päästä kokeilemaan... Kuva: KTM

Kalliolle kehujen tulva – maailmanmestarikin kurkkii aidan toiselle puolelle

Mika Kallio on kerännyt mahtikehut KTM:n MotoGP-luokan pyörän testi- ja kehitystyöstä. Urakka jatkuu ensi vuonna ja se saattaa valmistaa RC16-tykkiä suomalaisen käsissä jopa kuninkuusluokan nelinkertaiselle maailmanmestarille.

Varikoilla on pitkin vuotta huhuiltu siitä, KTM ja Red Bull olisivat lyömässä espanjalaiselle MotoGP-ässälle Marc Marquezille pöytään ennätysmäisen rahakasta tarjousta. Siitä ei muka yksinkertaisesti voisi kieltäytyä kausien 2019 ja 2020 osalta.

KTM:n taholta tätä on tosin pyritty jarruttelemaan ja Marquezkin on vannonut vähintäänkin rivien välistä uskollisuuttaan Hondalle.

Käänteet MotoGP:ssä ovat kuitenkin nopeita ja yllättäviä. Sen myöntää myös Marquez, jonka nykyinen sopimus Hondan kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen.

– Tilanne on avoin. Raha ei kuitenkaan tule ratkaisemaan. En halua ottaa riskejä. Haluan pyörän, jolla pystyn taistelemaan mestaruudesta, Marquez kertoo GPone.com-sivustolla.

Marquezin kisainsinööri Santi Hernandez on jo ehtinyt väläytellä sitä, suomalaistalli Ajo Motorsportissa uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden silloisessa 125-kuutioisten luokassa vuonna 2010 saavuttanut kuljettaja haluaisi napata MotoGP-tittelin myös jollain muulla pyörällä kuin Hondalla.

Marquezilta on udeltu tämän johdosta, haluaisiko hän testata myös Ducatia, joka oli viime kaudella MotoGP:n toiseksi menestynein pyörä.

– Kyllä, jokainen mestaruuden tasoinen pyörä kiinnostaa. Ja tässä tapauksessa myös KTM. Olisi mukava päästä testaamaan sitä. Kuten sanotaan, ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, Marquez ilakoi kiehtovalla ajatuksella.

Katso myös

Valentino Rossi myöntää: ”En olisi ikinä uskonut…”

MotoGP-legenda Valentino Rossi täyttää kuukauden kuluttua 40 vuotta. ”Papat jaksaa heilua”, sillä Rossin sopimus Yamahan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *