Etusivu / MotoGP / Kalliolle kehujen tulva – maailmanmestarikin kurkkii aidan toiselle puolelle
Mika Kallion imussa ajava Marc Marquez myöntää: KTM:ää olisi kiva päästä kokeilemaan... Kuva: KTM

Kalliolle kehujen tulva – maailmanmestarikin kurkkii aidan toiselle puolelle

Mika Kallio on kerännyt mahtikehut KTM:n MotoGP-luokan pyörän testi- ja kehitystyöstä. Urakka jatkuu ensi vuonna ja se saattaa valmistaa RC16-tykkiä suomalaisen käsissä jopa kuninkuusluokan nelinkertaiselle maailmanmestarille.

Varikoilla on pitkin vuotta huhuiltu siitä, KTM ja Red Bull olisivat lyömässä espanjalaiselle MotoGP-ässälle Marc Marquezille pöytään ennätysmäisen rahakasta tarjousta. Siitä ei muka yksinkertaisesti voisi kieltäytyä kausien 2019 ja 2020 osalta.

KTM:n taholta tätä on tosin pyritty jarruttelemaan ja Marquezkin on vannonut vähintäänkin rivien välistä uskollisuuttaan Hondalle.

Käänteet MotoGP:ssä ovat kuitenkin nopeita ja yllättäviä. Sen myöntää myös Marquez, jonka nykyinen sopimus Hondan kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen.

– Tilanne on avoin. Raha ei kuitenkaan tule ratkaisemaan. En halua ottaa riskejä. Haluan pyörän, jolla pystyn taistelemaan mestaruudesta, Marquez kertoo GPone.com-sivustolla.

Marquezin kisainsinööri Santi Hernandez on jo ehtinyt väläytellä sitä, suomalaistalli Ajo Motorsportissa uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden silloisessa 125-kuutioisten luokassa vuonna 2010 saavuttanut kuljettaja haluaisi napata MotoGP-tittelin myös jollain muulla pyörällä kuin Hondalla.

Marquezilta on udeltu tämän johdosta, haluaisiko hän testata myös Ducatia, joka oli viime kaudella MotoGP:n toiseksi menestynein pyörä.

– Kyllä, jokainen mestaruuden tasoinen pyörä kiinnostaa. Ja tässä tapauksessa myös KTM. Olisi mukava päästä testaamaan sitä. Kuten sanotaan, ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, Marquez ilakoi kiehtovalla ajatuksella.

Katso myös

Rossi: ”Aika ei ole vielä kypsä istua saman pöydän ääreen Marquezin kanssa”

Valentino Rossi järjesti myöhään torstai-iltana Suomen aikaa Austinissa oman lehdistötilaisuuteensa koskien Argentiinan GP:n tulikuumia tapahtumia …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *