Etusivu / Moto3 / Niklas Ajolle mielenkiintoinen Moto3-pesti
Niklas Ajo toimii ensi kaudella kisainsinöörinä Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Niklas Ajolle mielenkiintoinen Moto3-pesti

Niklas Ajo kulkee tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttaneen isänsä Akin jalanjälkiä. Nuorempi Ajo toimi viime kaudella Patrik Pulkkisen datainsinöörinä MotoGP-sarjan Moto3-luokassa ja ensi vuonna vuoroaan odottaa vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen pesti Red Bull KTM Ajo-tiimin riveissä.

MotoGP-sarja saa Niklas Ajolta tältä erää – tosin nähtävästi vain kaudeksi tai kahdeksi – jäädä.

Oman MM-uransa asfalttiradoilla päättäneen Ajon, 23, uudet haasteet odottavat Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa, jossa hän toimii Red Bull KTM Ajo-tiimiin tulleen turkkilaisen Deniz Öncün, 14, teknisen ryhmän päällikkönä. Öncün kohutuista kaksospojista Can kilpailee samassa tiimissä ja sarjassa.

– Mielenkiintoinen projekti. Sarjan taso on todella kova ja siellä kilpaillaan käytännössä identtisillä pyörillä Moto3-luokan varsinaisen MM-sarjan kaluston kanssa. Pyörät ovat pääosin edeltävältä MotoGP-kaudelta, valottaa Ajo.

Viime kaudella ison kasan voittoja Red Bull MotoGP Rookies Cupissa kuitanneet Öncün veljekset ovat jo ajaneet kaksi testijaksoa suomalaistallin riveissä Jerezissä ja Valenciassa.

– Paljon on vielä opittavaa, mutta tosi lupaavia kierrosaikoja ottaen huomioon, että kaverit ajoivat vasta ensimmäistä kertaa tuolla pyörällä.

Ajo odottaa ennen Espanjan kevättä kirpeitä pakkaskelejä Suomeen. Jääradan SM-sarja kutsuu tuttuun tapaan.

– Jäätä odotellaan, vehkeet ovat valmiina, Ajo vahvistaa intoa uhkuen.

Miehen mielessä on saattanut välähdellä myös ainakin keikkaluonteinen paluu rr-radoille. Nyt aika ei ole kuitenkaan kypsä sille.

– Ei oikein ehdi, eikä toisaalta kannata ottaa riskejäkään. Edessä on taas siksi vastuullisia hommia.

Määrätietoisuus ja tinkimätön asenne työhön. Nämä piirteet on saatu jo geeneissä.

Deniz (vas.) ja Can Öncü. Kaksospoikia, vaikka ei välttämättä pituuden puolesta äkkiseltään uskoisikaan. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *