Etusivu / MotoGP / Kallio kaatui jo toisella kierroksella!
Mika Kallio. Kuva: KTM/Philip Platzer

Kallio kaatui jo toisella kierroksella!

Mika Kallion kauden neljäs villin kortin MotoGP-kisa päättyi Valencian Ricardo Tormo-radalla oikeastaan ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaakaan.

Avauskierroksella kaksi pykälää, eli sijalle 16 noussut Kallio kaatui toisella kierroksella kakkosmutkassa ja vaikea viikonloppu päättyi siihen.

Kallio, 35, solmi lauantaina KTM:n kanssa kauden 2018 kattavan jatkosopimuksen. Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana ja ajaa ensi kaudella kuusi villin kortin kisaa.

Kallio: ”Ei jäänyt paljon
jälkipolville kerrottavaa”

– Se oli vähän erikoinen kaatuminen, ei voinut itse tehdä mitään. Rengas ei varoittanut, vaan löi yhtäkkiä lukkoon, Kallio ihmettelee repaleinen ajopuku päällään.

Vastaavia kaatoja nähtiin viikonlopun aikana muillakin samalla rengasseoksella ajaneilla kuskeilla. Myös KTM:n tehdaskuljettajan espanjalaisen Pol Espargaron matka päättyi samanlaiseen kaatumiseen.

– Tiedettiin tuon rengasseoksen riskit, mutta kyllä tietysti täytyi yrittää puristaa, että saisi sijoituksia nostettua. Täytyy vielä analysoida, mitä siinä lopulta tapahtui, mutta lopputulostahan se ei muuta. Harmi, että kävi noin alussa, kun olisi ollut hyvä nähdä, miten homma toimii kisan edetessä, Kallio kertoo moottoriliiton tiedotteessa.

Aamun warm upissa Kallion vauhti näytti jo lupaavalta, kun hän kellotti seitsemänneksi nopeimman ajan.

– Warm upissa saatiin pyörää menemään parempaan suuntaan. Koko viikonloppu on taisteltu ajettavuuden ja renkaiden pidon kanssa, mutta aamu antoi odotuksia, että kisassa oltaisiin voitu olla parempia mitä eilisessä aika-ajossa. Mutta eipä tästä nyt lopulta jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, ruudusta 18 kisaan lähtenyt Kallio hymähtää.

– Pääasiassa positiiviset fiilikset on jäänyt tästä vuodesta. Aikaisemmat kisat meni tosi hyvin ja pyörä on kehittynyt hyvään suuntaan. Mikä tärkeintä, tehtaan johtaja on ollut tosi tyytyväinen mitä on testitiimin kanssa saatu aikaiseksi, Kallio iloitsee.

Katso myös

Aki Ajo on ehdokkaana Urheilugaalan Taustavoima-palkinnon saajaksi

Suomen Urheilugaalan seitsemän varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Voittajat palkitaan 17. tammikuuta 2019 Urheilugaalassa, jonka …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *