Etusivu / MotoGP / ”P*rkele, innostuin liikaa ja lähti lapasesta!”
Tässä tulee Jack Miller - Ducati on saanut yhden kovan kuskin lisää. Kuva: Motogp.com

”P*rkele, innostuin liikaa ja lähti lapasesta!”

Joulu on tullut etuajassa MotoGP:n raikulipoika Jack Millerille. Aki Ajon manageroimalle aussikuskille tarjoutui Valencian testeissä ensimmäiset maistiaiset Pramac-tiimin Ducatista ja Miller antoi palaa tyylilleen uskollisesti täydeltä laidalta heti kättelyssä. Ja veti homman myös ajoittain överiksi – niin ikään tyylilleen uskollisesti.

Kolme vuotta siten sensaatiomaisesti Ajo Motorsportin Moto3-tiimistä suoraan kuninkuusluokkaan singahtanut Miller, 22, vaikuttaa löytäneen Ducatilta todellisen kotinsa Honda-kausien jälkeen.

Miller säväytti ja kohautti ajamalla tiistaina nopeimpana Ducati-kuskina viidenneksi Valenciassa. Kyse ei ollut suinkaan mistään onnenkantamoisesta, sillä sama mies keikkui kahdeksannella sijalla vielä keskiviikkonakin.

– Minulla on se fiilis, että olen sopeutunut Ducatille täydellisesti jo nyt. Pidän tosiaankin tästä pyörästä ja tuntuu istuvan Hondaa paremmin ajotyyliini, lataa Miller.

Miller myöntää samaan hengenvetoon, että Valenciassa tuli – jälleen kerran – innostuttua jo vähän liikaakin. Varikoiden väriläiskä hyökkäsi toisena testipäivänä ahnaasti baanalle välittömästi ensimmäisten joukossa ja kymppimutkassa miestä vietiin sitten hiekoille kipinäsateen saattelemana.

– P**rkele, innostuin liikaa ja lähti lapasesta! Opin läksyni, Miller kuittaa kaatumisensa.

Pyörä harsittiin kuntoon ja Miller paukutteli sen jälkeen tasaisesti 1.30:n kierrosaikoja.

– Olin tiistaina kaksi kymmenystä nopeampi, mutta toisaalta muut kaverit käyttivät keskiviikkona kahta uutta pehmeää takarengasta ja minä vain yhtä. Ajoin kovimman kierrosaikani käytetyllä renkaalla, joten potentiaalia löytyy enemmänkin. Minulla oli koko ajan hyvä rytmi päällä ja tämän pyörän ajaminen tuntuu luontevalta.

Miller kiersi Ricardo Tormo-radan kiivaimmillaan ajassa 1.30,860. Hänen tiimikaverinsa, päättyneellä kaudella kuninkuusluokan kärkeä sähäkästi hämmentänyt Danilo Petrucci päätyi lukemiin 1.31,874.

– Kyllähän nämä olivat tosi positiivisia päiviä. Tuntemukset ovat erittäin hyvät. Odotan jo malttamattomana ensi viikolla Jerezissä ajettavia testejä, Miller myhäilee.

Millerin mellastusta saadaan ihastella jälleen myös ensi talvena suomalaisilla jääradoilla, joissa dirt track-taustainen kuski on sielläkin tunnetusti kuin kotonaan. Niklas ja Aki Ajon opit ovat menneet perille piikkipyörien päällä.

Millerin Jaska, miten olisi keikkaluonteinen vierailu jääradan SM-sarjaan?

Aki Ajo kävi aistimissa Jack Millerin tuntemuksia Valencian testeissä. Kuva: Octo Pramac Racing

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *