Etusivu / MotoGP / Raha ratkaisi: täysi turisti Kallion ”paikalla” MotoGP-luokassa?
Xavier Simeon osti 700 000 eurolla paikan MotoGP-luokasta. Kuva: Motogp.com

Raha ratkaisi: täysi turisti Kallion ”paikalla” MotoGP-luokassa?

Mika Kallio neuvotteli kaudeksi 2018 paikasta MotoGP-luokkaan Ducatin Avintia-tiimin kanssa. Ne neuvottelut tyssäsivät tiettävästi rahaan. Belgialainen Xavier Simeon tuli puskista ja osti paikan kuninkuusluokkaan 700 000 eurolla. Ennusmerkit viittaavat pahaenteisesti siihen, että parrasvaloihin on noussut miltei täysi turisti vaadittavaan tasoon nähden.

Ei, ei belgialainen Simeon sentään suinkaan tusinakuski ole, mutta MotoGP:ssä hän on astumassa aivan liian suuriin saappaisiin.

Simeon on saavuttanut urallaan yhden MM-osakilpailuvoiton, kun hän juhli kaudella 2015 Moto2-luokan ykkössijaa Saksan GP:ssä 83 tuhannesosan erolla Ajo Motorsportin Johann Zarcoon.

Simeon, 28, sivalsi Moto2-urallaan yhteensä neljä podiumsijoitusta ja kaksi paalupaikkaa. Hän oli pisteissä parhaimmillaan seitsemäs kaudella 2015. Muina vuosina sijoitus painui pitkälle kympin huonommalle puolelle. Päättyneellä kaudella Simeon saavutti 16 pisteellä sijan 23.

Näillä meriiteillä ei ole aiemmin paikkaa kuninkuusluokasta lunastettu, mutta kuten sanottu, raha ratkaisi.

Ja miltä Simeonin debyytti sitten näytti tänään MotoGP-luokan kauden 2018 ensimmäisenä testipäivänä Valencian Ricardo Tormo-radalla? Ei kovinkaan kaksiselta.

Tosin mies voi tietenkin puolustautua sillä, että tämä oli vasta hänen ensikosketuksensa MotoGP-pyörään ja ei välttämättä niin kilpailukykyiseen Ducatin GP15-versioon.

Simeon jätettiin koko joukon viimeiseksi 4,053 sekuntia pohjat Yamahalla ajaneen Maverick Vinalesin takana. Simeon hiipui toiseksi viimeiseksi jääneestä kuljettajasta, eli toipilaana olevaa Thomas Lüthia Marc VDS-tiimin Hondalla tuuraavasta Takumi Takahashista 0,673 sekuntia.

Ensimmäisen testipäivän kärjessä nähtiin tuttuja nimiä. Johann Zarco tykitti Tech 3-tiimin Yamahalla toiseksi tasan kaksi kymmenystä Vinalesista jääneenä.

Maailmanmestari Marc Marquez esitti tiistaina melkein yhtä upean pelastuksen kuin viime sunnuntaina Valencian kisassa ja päätyi kolmanneksi 0,312 sekuntia pohjista.

Vinalesin tallikaveri, yhdestä pyörästään rajusti romua tehnyt, mutta onnekseen itse ehjänä säilynyt Valentino Rossi oli neljäs vain 18 tuhannesosaa Marquezia hitaampana.

Huomionarvoista oli se, miten Jack Miller suoriutui Ducati-debyytistään. Kolme kautta Hondalla kilpaillut Miller paineli Pramac-tiimin Ducatilla heti kättelyssä viidenneksi 0,446 sekuntia pohjista.

MotoGP-luokan testit jatkuvat keskiviikkona Valenciassa.

Motogp.com

Katso myös

Shokkiuutinen: Jonas Folger vetäytyy MotoGP-luokasta

Gilbertin syndroomasta kärsivä saksalaiskuljettaja Jonas Folger on tehnyt shokeeravan ratkaisun: Yamahan Tech3-satelliittitiimin kuljettaja vetäytyy MotoGP-luokan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *