Etusivu / MotoGP / ”MotoGP on maailman parasta moottoriurheilua”
Pit Beirer ja Mika Kallio. Kuva: KTM/Gold and Goose

”MotoGP on maailman parasta moottoriurheilua”

KTM:n moottoriurheilutoimintaa johtava Pit Beirer lataa tämän ilmeenkään värähtämättä: MotoGP on maailman parasta moottoriurheilua.

Monessa mukana oleva Beirer on seurannut jo vuosia aitiopaikalta erityisesti kaksipyöräisten kilvanajoa maailman kirkkaimmalla huipulla.

Beirer omaa motocrosstaustan, mutta miehen sydän sykkii nykyään yhä kiivaammin MotoGP-sarjalle.

– Minulla on suuri kunnioitus tätä sarjaa kohtaan. Haluan lausua kiitokseni sarjaa hallinnoivalle Dornalle ja muille valmistajille lämpimästä vastaanotosta. Tämä on ollut fantastista, Beirer viittaa KTM:n ensimmäiseen kauteen kuninkuusluokassa.

KTM on toki nähty aiemminkin mukana MotoGP-luokassa, mutta ei vielä koskaan tällaisella panostuksella ja tässä laajuudessa. Pol Espargaro ajoi MM-pisteissä 17:nneksi, Bradley Smith 21:nneksi ja testikuski Mika Kallio kuittasi villin kortin kisoistaan sijalle 24 oikeuttaneet pinnat.

– Tämä kausi oli mahtava, mutta myös vaikea. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme olla mukana tässä maailman parhaassa moottoriurheilulajissa, Beirer totesi Valencian osakilpailun yhteydessä järjestetyssä MotoGP-tallien edustajien lehdistötilaisuudessa.

KTM tuli päättyneellä kaudella uusine projekteineen todella räväkästi niin MotoGP- kuin Moto2-luokkaankin.

– Olimme tietenkin valmistautuneet parhaalla mahdollisella tavalla, mutta et voi olla koskaan täydellisen valmis ensimmäisellä MotoGP-kaudella. Opimme kuitenkin joka päivä ja joka tunti. Se sujuin hyvin.

Beirer ei malttanut olla palaamatta kauden avauskisaan, joka ajetaan perinteisesti Losailin aavikkoradan voimakkaiden valonheittimien loisteessa.

– Olimme Qatarissa viimeisessä lähtörivissä käytännössä ilman näköyhteyttä kärkikuljettajiin. Nyt olimme kuitenkin jo kakkosrivissä muutama viikko sitten. Kehitys on ollut uskomatonta ja tiimi sekä kuljettajat ovat tehneet fantastista työtä. Kiitos kaikille. Olemme ottaneet jalansijamme MotoGP-luokasta, Beirer julistaa.

Kuva: KTM/Philip Platzer

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *