Etusivu / Muut uutiset / Kommentti: Taatusti hyvä uutinen myös KymiRingille!
Mika Kallio takanaan Valentino Rossi. Kuva: KTM/Gold and Goose

Kommentti: Taatusti hyvä uutinen myös KymiRingille!

MotoGP-sarjan osalta on jysähtänyt kaksi mahtiuutista päivän välein.

Keskiviikkona Iltasanomat uutisoi, että KymiRingin MotoGP-hanke saattaa sittenkin toteutua aikataulussaan, eli Suomen MM-osakilpailu ajettaisiin mahdollisesti jo vuonna 2019 ja viimeistään 2020. Yksityistä rahaa toki vielä yhä uupuu, mutta sisäpiirilähteiden mukaan pakin sijaan nyt on sysätty sähäkkä menovaihde sisään.

Torstaina puolestaan vahvistui, että MotoGP-sarjan ehdoton megatähti Valentino Rossi jatkaa uraansa ainakin vielä 41-vuotiaaksi asti, eli kauteen 2020.

Ei, ei olisi Rossin ja Yamahan kahden vuoden mittaisen jatkodiilin julkistaminen voinut tosiaankaan parempaan ajankohtaan KymiRinginkään kantilta katsottuna ajoittua. KymiRing ei voi tietenkään ponnisteluissaan ratsastaa Rossin ”siivellä”, mutta ei tämän päivän uutisesta taatusti haittaakaan ole.

Ok, sarjassa on marquezeja, doviziosoja ja monia muita upeita huippunimiä, mutta siitä ei päästä mihinkään, että Rossi on ja pysyy GP-kekkereiden ehdottomana media-, yleisö- ja sponsorimagneettina tasan tarkkaan niin pitkään, kun hän jaksaa kivuta pyörän päälle.

Niin, kenen nimet tulevat Suomessa MotoGP:tä vielä tässä vaiheessa vähemmän seuraavien mieleen, kun kysytään kaksipyöräisten kuninkuussarjan kuljettajista? Mika Kallio kärjessä ja Valentino Rossi välittömässä imussa. Väheksymättä tietenkään tippaakaan Aki Ajon upeita saavutuksia tallipäällikön roolissa.

MotoGP on nauttinut maailmalla jo vuosia huimasta suosiosta. Tämän puolesta puhuvat myös yleisömäärät, joissa MotoGP on paikoittain peitonnut F1:n miltei mennen tullen. Moni F1-kuljettajakin on myöntänyt haltioissaan, että MotoGP on jännittävyydeltään ja viihdearvoltaan aivan toista, kuin nelipyöräisten kuninkuusluokka.

Voi veljet, voi siskot, kunhan tämä sirkus saadaan näytille myös Suomeen ja KymiRingille!

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
IS: KymiRingin MotoGP-hanke on toteutumassa

Se on siinä! Valentino Rossi solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Yamahan kanssa

MotoGP-luokan kuljettajat kauden 2018 virallisessa yhteiskuvassa. Kuva: Motogp.com
Moto2-luokan kuljettajat kauden 2018 virallisessa yhteiskuvassa. Kuva: Motogp.comyhteiskuvassa. Kuva: Motogp.com
Moto3-luokan kuljettajat kauden 2018 virallisessa yhteiskuvassa. Kuva: Motogp.com

Katso myös

IDM-sarjan mestari Kallio Racingin väreihin

Supersportin maailmanmestaruuden tänä vuonna voittanut Kallio Racing lähtee puolustamaan titteliä ensi kaudella kovalla kolmikolla. Suomalaistallin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *