Etusivu / Muut uutiset / Kimi Räikkönen nousi myös MotoGP-otsikoihin
Kimi Räikkönen ja Casey Stoner Ferrarin sekä Ducatin yhteisessä, vuoden 2008 Wroom-mediatapahtumassa Madonna di Campigliossa. Molemmat oli kruunattu kaudella 2007 maailmanmestareiksi. Kuva: Ducati Corse

Kimi Räikkönen nousi myös MotoGP-otsikoihin

Moottoriurheiluhullussa Italiassa ollaan jälleen haltioissaan heidän legendaarisista ylpeydenaiheistaan ”punaisista”. Andrea Dovizioso voitti MotoGP-luokan MM-sarjan avauskisan Ducatilla ja Kimi Räikkösen Ferrari-tallikaveri Sebastian Vettel teki saman tempun tuurin säestämänä F1:ssä. Saapasmaassa uskotaan nyt toiveikkaasti, että historia toistaa itseään.

Vastaava ”punainen tupla” nähtiin 11 vuotta sitten, eli kauden 2007 avauskisoissa. Räikkönen voitti silloin Ferrarilla Melbournessa ja Casey Stoner puolestaan Ducatilla Losailissa.

Ja mihin se silloin johti? No, Räikkösen ja Stonerin tahoillaan saavuttamiin maailmanmestaruuksiin.

Taikauskoa tai ei, mutta Italiassa hekumoidaan nyt jo täyttä häkää fantastisen tuplan uusinnasta. Tällä kertaa pääosissa olisivat siis herrat Dovizioso ja Vettel. Suomessa tietenkin toivotaan ja uskotaan vakaasti, että Räikkönen on asiasta täysin toista mieltä Vettelin osalta.

Räikkönen päätti jopa odotetusti vuonna 2007 Michael Schumacherin ja Fernando Alonson pitkään kestäneen dominoinnin, mutta Stonerin titteli tuli tavallaan kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Nyt, 11 vuotta myöhemmin molemmissa sarjoissa vallitsee vähän vastaava tilanne. Ferrari haastaa Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja Ducati puolestaan Hondan Marc Marquezia.

– Lyhyesti sanottuna: kaksi erilaista tarinaa, joita yhdistävät jälleen kunnianhimoiset kuljettajat. Toivotaan, että lopputulos on identtinen, italialainen Sport Mediaset peilaa alkanutta kautta vuoden 2007 tapahtumiin.

Katso myös

Imatranajon valtias ei lähde puolustamaan IRRC-mestaruuttaan – ajaa kuitenkin Suomen osakilpailun

Kansainvälisen IRRC Superbike-sarjan mestaruuden viime vuonna vienyt ja Imatranajon valtiaaksi voitoilla ja kierrosennätyksellä kohonnut britti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *