Etusivu / MotoGP / Kova varikkohuhu: Lorenzo antoi potkut luottomiehelleen
Jorge Lorenzo. Kuva: Ducati Corse

Kova varikkohuhu: Lorenzo antoi potkut luottomiehelleen

Ducatilla kilpailevan MotoGP-luokan kolminkertaisen maailmanmestarin Jorge Lorenzon ja hänen lähimmän taustahenkilönsä Alex Debonin yhteistyö on tullut viimeisimpien varikkopuheiden mukaan tiensä päähän.

Jos ja kun tämä pitää paikkansa, niin espanjalaisduon yhteistyö jäi varsin lyhyeksi, eli vain kolmen kuukauden mittaiseksi.

Lorenzo kutsui entisen aktiivikuljettajan Debonin avukseen vuodenvaihteen tienoilla. Ei niinkään valmentajakseen, vaan merkittäväksi linkiksi kuljettajan ja Ducatin teknisen ryhmän sekä tehtaan välille.

Debon oli Lorenzon mukana kaikilla talvitestijaksoilla ja Qatarissa ajetussa MM-avauksessa, joka päättyi espanjalaiskuljettajan osalta keskeytykseen etujarrujen hävittyä.

Nyt siis näyttää vahvasti siltä, että Debon ei ole enää mukana Lorenzon matkassa, kun kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalla. Lorenzo on tiettävästi tiivistämässä tältä osin yhteistyötä Ducatin testikuljettajan Michele Pirron kanssa.

Debonilla oli aikoinaan kytköksiä myös suomalaistalli Ajo Motorsportin suuntaan. Debon kilpaili Ajo Motorsportin mandaatilla Moto2-luokassa sen historian ensimmäisellä kaudella vuonna 2010. Tiimi kantoi tuolloin nimeä Aeroport de Castello-Ajo.

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *