Etusivu / MotoGP / Rossi ärähti ja puolustaa toista ”vanhaa herraa”: Ovatko ihmiset kateellisia meille? Kyllä!
Valentino Rossi on vihainen, hyvin vihainen. Kuva: Yamaha Racing

Rossi ärähti ja puolustaa toista ”vanhaa herraa”: Ovatko ihmiset kateellisia meille? Kyllä!

Valentino Rossi, 39, tunnetaan intohimoisena jalkapallofanina. Lähinnä sydäntä ovat Italian maajoukkue ja Serie A:n Juventus. Ei ihme, että Rossi ärähti ja nousi barrikadeille sen jälkeen, kun saapasmaassa kritisoitiin todella katkeraan sävyyn maailman yhden kaikkien aikojen parhaan maalivahdin, Juven 40-vuotiaan legendan Gianluigi Buffonin sanallista ulostuloa.

On olemassa kahdentyyppisiä ihmisiä: niitä, jotka arvostavat ja nauttivat toisen suuruudesta, ja niitä, jotka ovat kateellisia ja purkavat omaa alemmuuttaan muihin. Se on trendikästä Italiassa.

Jalkapallohullu Italia koki maansurun, kun Ruotsi meni ja pudotti marraskuussa sen ylpeyden ensi kesänä Venäjällä pelattavasta MM-lopputurnauksesta. Vastaava katastrofi oli koettu viimeksi vuonna 1958.

Buffon on nyt ilmoittanut, että hän on edelleen nelikymppisenä maajoukkueen käytettävissä uutta tulemista rakennettaessa.

Buffon ei ole sittenkään vielä valmis luopumaan paikastaan AC Milanin 19-vuotiaalle Gianluigi Donnarummalle, jota on puolestaan välillä jopa pilkattu. Nöyryytetty Donnarumma oli jo valmis lähtemään AC Milanista, mutta seurajohto sai ylipuhuttua hänen agenttinsa Mino Raiolan, jonka suojatteihin myös mm. Zlatan Ibrahimovic ja Paul Pogba kuuluvat.

Buffonin ilmoitus on merkinnyt hänelle kritiikkivyöryä. MotoGP-luokassa ainakin 41-vuotiaaksi asti jatkava Rossi ei voi yksinkertaisesti sietää ystävänsä karua ”sankarista sylkykupiksi”-kohtelua.

– Buffonin on ehdottomasti jatkettava, jos hän haluaa, Rossi lataa Gazzetta dello Sportille.

– Buffon tietää, jos hän voi pelata yhä huipulla. Ovatko ihmiset kateellisia meille? Kyllä!, Rossi jatkaa tykitystään samalla myös omaan ikäänsä viitaten.

Buffon puolestaan puolusti Rossia pilke sopivasti silmäkulmassaan jo vuodenvaihteen tienoilla toteamalle Soccerway.com-sivustolla, että heillä molemmilla on vielä jokunen vuosikymmen jäljellä huipulla.

– Jos minua tarvitaan vielä 80-vuotiaana Juventuksessa tai maajoukkueessa, niin soitto riittää. Harjoittelen pari päivää ja olen valmis palaamaan tolppien väliin, Buffon lisäsi löylyä jo ennestään tulikuumalle kiukaalle.

Rossin mitta on tullut Buffonin tavoin täyteen kuittailusta iän osalta.

– On olemassa kahdentyyppisiä ihmisiä: niitä, jotka arvostavat ja nauttivat toisen suuruudesta, ja niitä, jotka ovat kateellisia ja purkavat omaa alemmuuttaan muihin. Se on trendikästä Italiassa.

Kovaa, todella kovaa tekstiä Rossilta, jonka suusta harvemmin vastaavaa ollaan kuultu. Viimeksi se tapahtui skandaalinkäryisen kauden 2015 lopulla, kun Marc Marquez ja Jorge Lorenzo saivat kuulla kunniansa yhdeksänkertaiselta maailmanmestarilta.

Kuvakaappaus: Gazzetta dello Sport

 

Katso myös

MotoGP-sarjassa tehtiin upea yleisöennätys

MotoGP:llä menee kovaa. Sarjan 19 MM-osakilpailua houkuttelivat kaudella 2018 paikan päälle yhteensä 2 884 242 …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *