Etusivu / Muut uutiset / Urheiluministeri Terho: ” KymiRing-moottoriurheilukeskus on alueellisesti ja kansallisesti ainutlaatuinen hanke”
KymiRing 27.7.2017. Pääsuora idästä. Kuva: Ari Ollikainen

Urheiluministeri Terho: ” KymiRing-moottoriurheilukeskus on alueellisesti ja kansallisesti ainutlaatuinen hanke”

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kymi Ring Oy:lle 3,5 miljoonan euron suuruisen valtionavustuksen käytettäväksi moottoriratahankkeeseen.

Myönnetty avustus perustuu eduskunnan vuoden 2017 ensimmäisessä lisätalousarviossa myöntämään lisämäärärahaan, jonka ehtona oli hankkeen omarahoituksen järjestyminen.

Urheiluministeri Sampo Terho on tyytyväinen, että hankkeessa on päästy eteenpäin.

– KymiRing-moottoriurheilukeskus on alueellisesti ja kansallisesti ainutlaatuinen hanke, urheiluministeri Sampo Terho toteaa Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

– Hanke piristää suomalaista moottoriurheilua ja mahdollistaa, että saamme Suomeen mittavia kansainvälisen tason tapahtumia, kuten MotoGP-kilpailut.

Yhtiö on toimittanut ministeriölle yksityisten rahoittajien päätökset sekä niihin perustuvan kokonaisrahoitussuunnitelman, joten avustus voitiin myöntää. Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo aiemmin myöntänyt moottoriratahankkeeseen yhteensä 3 miljoonaa euroa valtionavustuksia. Näin ollen hankkeen kokonaisrahoituksesta valtionavustukset kattavat 6,5 miljoonaa euroa ja muiden rahoittajien osuus on 10 miljoonaa euroa.

Teksti: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Katso myös

Jonathan Rean elämä ei ole ollut pelkkää tuhkimotarinaa

Jonathan Rea, 31, on yksi maailman arvostetuimmista ratamoottoripyöräilijöistä. Hän on saavuttanut Superbike-luokassa neljä maailmanmestaruutta peräkkäin …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *