Etusivu / MotoGP / Marquez murisi pettyneenä: ”Kaikki meni pieleen, en usko voittoon”
Marc Marquez on joutunut harvemmin ottamaan mallia muilta. Sepangissa tilanne on toinen. Kuva: Repsol Media

Marquez murisi pettyneenä: ”Kaikki meni pieleen, en usko voittoon”

MotoGP-luokan maailmanmestaruuden Malesiaan katkolle tuoneen Marc Marquezin kauden huonoin aika-ajosuoritus osui pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Hallitseva mestari joutuu tyytymään kolmosriviin ja seitsemänteen ruutuun.

– Tämä rata ei lukeudu parhaimmistoomme, mutta totuus on se, että tänään kaikki meni pieleen, Marquez murahti kaunistelematta.

Tosin seitsemäs lähtöruutu ei ole pitkässä ja äärimmäisen raskaassa kisassa suinkaan mikään katastrofi. Marquez on jo siksi kokenut kehäkettu, että hän osaa puheissaan karistaa taitavasti mahdollisia mestaruuspaineita harteiltaan psyykaten siinä samalla sopivasti vastustajiaan.

Marquezille riittää mestaruuteen kakkossija siinä tapauksessa, että hänestä 33 pistettä jäljessä oleva Andrea Dovizioso uusisi Malesian GP:n viime kauden voittonsa.

– En löytänyt hyvää fiilistä ajamiseen ja kaaduin aika-ajossa. Yritin kaikkeni vielä sen jälkeen, mutta en vain pystynyt ajamaan kovaa kierrosta. Siksi olin seitsemäs.

– Rehellisesti sanottuna minulla ei ole ajamisessa nyt sellaista rytmiä, että kykenisin ajamaan kisan voitosta. Podiumsijoituksesta kylläkin, Marquez heittää vilungisti.

Sepangin radan pinta miltei kiehuu äärimmäisessä helteessä. Marquez näkee siinä yhden syyn normaalia takkuisampaan tahtiinsa.

– Näissä olosuhteissa pitää ajaa erittäin siististi ja minä olen tyyliltäni aggressiivinen kuljettaja. Yhtälö on hankala ja lisäksi pyörämme ei ole pitkällä suoralla niitä nopeimpia.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Marquez kolmosrivistä mestaruusjahtiin Malesiassa

Tässä ovat Dovizioson saumat siirtää mestaruuden ratkaisu Valenciaan

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *