Etusivu / MotoGP / Marquez Valencian jännitysnäytelmästä: ”Näinhän minä ennustinkin!”
Andrea Dovizioso (vas.) ja Marc Marquez. Upeita kuljettajia ja molemmat taatusti MotoGP-luokan mestaruuden arvoisia käy Valenciassa 12. marraskuuta sitten miten tahansa. Kuva: Motogp.com

Marquez Valencian jännitysnäytelmästä: ”Näinhän minä ennustinkin!”

MotoGP-luokan kolminkertaisella maailmanmestarilla Marc Marquezilla on myös ennustajan lahjoja.

Marquez on puhunut pitkin kautta siitä, että mestaruuden ratkaisu tulee huipentumaan trilletunnelmissa Valencian kisaan.

– Näinhän minä ennustinkin!, Marquez huikkasi toivuttuaan Malesian GP:n draamasta.

Marquez menetti Sepangissa ensimmäisen mestaruuspallon, mutta titteli on edelleen vankasti hänen hyppysissään. Marquezilla on 21 etu puolellaan mahtavaa kautta ajavaan Ducatin Andrea Doviziosoon.

Marquezilla riittää Valenciasasa mestaruuteen 11. sija, jos Dovivizioso tykittää kauden seitsemännen voittonsa.

Upeita kuljettajia molemmat, joille kummallekin soisi mestaruuden.

”Olisi ollut aivan liian iso
riski yrittää ohittaa Zarcoa”

Marquez tyytyi Sepangissa lopulta suosiolla neljänteen sijaan. Hän olisi voinut vielä pyrkiä haastamaan Johann Zarcoa, mutta moista riskiä ei kannattanut ottaa.

– Olisi ollut aivan liian iso riski yrittää kasvattaa MM-johtoa vain kolmella pisteellä nykyisestä. Tässä kisassa ei ratkaistu mestaruutta, vaan pikemminkin lähestyttiin sitä. Saavutimme tänään sentään valmistajien mestaruuden Hondalle, joten se on ensimmäinen steppi, Marquez muotoilee.

Malesian GP-viikonvaihde oli kokonaisuudessaan hankala Marquezille. Kisapäivän sade ei helpottanut tukalaa tilannetta tippaakaan.

– Tämä oli vaikein mahdollinen kisa mitä olla voi. Sade teki radasta äärimmäisen liukkaan.

– Otin hyvän startin ja pyrin kierros kierrokselta löytämään paremman fiiliksen ajamiseen, mutta päätin olla ottamatta sen enempää riskejä nähtyäni, että molemmat Ducatit ovat todella nopeita, Marquez viittaa Dovizioson lisäksi Jorge Lorenzoon, joka omien sanojensa mukaan jätti tällä kertaa varikkotauluun vilkuilun vähemmälle.

Marquez korostaa, että tukevasta pistejohdosta huolimatta kaikki on Valencian Ricardo Tormolla edelleen mahdollista herkässä lajissa nimeltä MotoGP.

– Keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään. Se on pidettävä 100-prosenttisena.

Dovizioso: ”Eihän kukaan
uskonut ennen kautta tähän”

Haastaja Dovizioso voi lähteä kauden huimaan päätökseen paineitta. Hänellä ei ole mitään hävittävää.

– Piste-ero on suuri ja uskon, että Marc on Valenciassa erittäin vahva välittömästi ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Mitäkö voin tehdä Valenciassa? Saman kuin täälläkin, eli olla mahdollisimman kilpailukykyinen kisassa.

– Kukaan ei uskonut tähän kauteen lähdettäessä, että olisin nyt tässä asemassa. Ei muuta kuin pidetään ajatukset positiivisina ja lähdetään hakemaan Valenciasta tässä tilanteessa sitä ainoaa merkityksellistä, eli voittoa. Niin, ja kelistäkään ei koskaan tiedä. Se on jo nähty useaan otteeseen tällä kaudella, tuikkaa Dovizioso.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *