Etusivu / Moto2 / Rossille maailmanmestaruus Morbidellin ajamana
Valentino Rossi riensi onnittelemaan Sepngin radalla suojattiaan ja hyvää ystäväänsä Franco Morbidellia Moto2-luokan maailmanmestaruudesta. Kuva: Motogp.com

Rossille maailmanmestaruus Morbidellin ajamana

Valentino Rossin kymmenes henkilökohtainen MM-kulta saa yhä odottaa, mutta ilman mestaruusjuhlia ”Tohtori” ei silti tällä kaudella jää. Italialaisen Franco Morbidellin Malesiassa saavuttama Moto2-titteli merkitsee näet ensimmäistä maailmanmestaruutta VR46 Riders Academyn kuljettajalle.

Rossi, 38, riensi onnittelemaan maanmiestään Morbidellia, 22, jo sunnuntaina Sepangin radalle ja kekkerit jatkuvat taatusti lajin legendan Moto Ranchilla Tavulliassa. Rossi ja Morbidelli ovat paitsi hyviä ystäviä, myös lähimpiä treenikavereita.

Morbidelli nousee ensi kaudella MotoGP-luokkaan nykyisen Marc VDS:n tiiminsä Hondalla ja Rossi jatkaa ainakin vielä vuoden Yamahalla.

– Uskon, että ”Morbido” tulee olemaan varsin kilpailukykyinen myös MotoGP-luokassa. On totta, että meistä tulee vastustajia ja emme puhu keskenämme enää niin paljon esimerkiksi teknisistä asioista, mutta ystävyyssuhteeseemme se ei tule vaikuttamaan, näkee Rossi.

Morbidelli, jonka suonissa virtaa myös brasilialaista verta, kertoo ison osan mestaruudesta kuuluvan ehdottomasti Rossille.

– Vale on opettanut minulle kaiken mahdollisen. Olen erittäin kiitollinen hänelle, pudottelee italialaiset pitkän tauon jälkeen MotoGP-sarjan keskiluokan kultakantaan palauttanut Morbidelli.

Edellinen mestaruus oli vuodelta 2008 ja edesmenneen Marco Simoncellin käsialaa silloisessa 250-kuutioisten luokassa.

– Olen erittäin ylpeä Francosta. Hän todellakin ansaitsi tämän mestaruuden ajettuaan Moto2-kauden korkeammalla tasolla kuin yksikään muu. Franco on voittanut kahdeksan kisaa ja se merkitsee sitä, että hän on dominoinut tätä kautta, Rossi kehuu suojattiaan.

Morbidelli päätyi kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Sepangissa kolmanneksi Ajo Motorsportissa myös ensi kaudella jatkavien, MM-pronssin varmistaneen portugalilaisen Miguel Oliveiran ja eteläafrikkalaisen Brad Binderin takana. Morbidellin plakkarista löytyy kauden 17 kisasta jo 11 podiumsijoitusta.

– Onhan tämä aivan uskomaton fiilis. Olen ajanut hienon kauden tiimin fantastisella tuella, Morbidelli jakaa Rossin lisäksi kunniaa myös Marc VDS Racingille.

Belgialaistiimille mestaruus oli toinen Moto2-luokassa. Ensimmäinen heltisi kaudella 2014 espanjalaisen Tito Rabatin ajama. Rabatin silloinen tiimikaveri Mika Kallio saavutti tuolloin MM-hopeaa. Duo Rabat-Kallio rikkoi kaudella 2014 käytännössä kaikki mahdolliset motokakosten ennätykset.

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *