Etusivu / Moto2 / Tätä miestä koetellaan: ensin meni saumat maailmanmestaruuteen ja nyt vielä MotoGP-testit jäävät ajamatta
Thomas Lüthi. Kuva: CarXpert Interwetten

Tätä miestä koetellaan: ensin meni saumat maailmanmestaruuteen ja nyt vielä MotoGP-testit jäävät ajamatta

Kokeneen Thomas Lüthin nilkkavamma ei olisi voinut oikeastaan pahempaan ajankohtaan osua.

Malesian GP:n aika-ajossa rajusti kaatunut sveitsiläinen Lüthi menetti mahdollisuutensa taistella Moto2-luokan maailmanmestaruudesta ja nyt on varmistunut, että hän joutuu jämään sivuun myös kauden päättävästä Valencian osakilpailusta.

Tällä viikolla leikkauspöydälle kaatuvaa Lüthia ei niinkään harmita se, ettei hän pysty ajamaan toipilaana uransa viimeistä Moto2-viikonvaihdetta.

Suurempi murhe on ehdottomasti se, että mies missaa Valencian GP:n jälkeen Ricardo Tormo-radalla ajettavat kauden 2018 ensimmäiset MotoGP-luokan testit.

Lüthi toteutti tänä syksynä vihdoin ja viimeinen suuren unelmansa solmittuaan sopimuksen kuninkuusluokassa Hondalla ajavan belgialaisen Marc VDS Racingin kanssa.

Lüthi saa ensi kaudella tiimikaverikseen toisen MotoGP-luokan taatusti nopean tulokkaan, eli motokakkosten maailmanmestaruutta viime sunnuntaina Sepangissa juhlineen italialaisen Franco Morbidellin.

Lüthi on testannut urallaan kertaalleen ja keikkaluonteiseti MotoGP-luokan pyörää. Se tapahtui viime vuonna Mika Kallion rinnalla ja KTM:n RC16-pyörällä.

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *