Etusivu / Muut uutiset / Sade keskeytti Superbike-lähdön – Pekkanen voitti Superstock 600-luokan kisan
Eeki Kuparinen. Kuva: Road Racing SM tiedotus

Sade keskeytti Superbike-lähdön – Pekkanen voitti Superstock 600-luokan kisan

Tänä viikonloppuna ajetaan Alastaron moottoriradalla Road Racingin Suomen mestaruuspisteistä.

Tämän päivän SM-luokista Superstock 600-luokka pääsi ajamaan kisansa normaalisti mutta Superbike-luokan lähtö jouduttiin keskeyttämään viiden ajetun kierroksen jälkeen rankan sadekuuron iskettyä rata-alueelle.

Kilpailun keskeytyminen sateen vuoksi oli harmillinen takaisku, koska radalla oli kehittymässä kovatasoinen ja kiivas taistelu SM-pisteistä. Sadekuuron rajuudesta johtuen kisa päätettiin keskeyttää kuljettajien turvallisuuden varmistamiseksi.

Supereissa kärkipaikkaa keskeytyksen hetkellä piti hallussaan Espanjan mestaruussarjan Stock 1000-luokkaan keskittyvä kolmannen polven kilpa-ajaja Eeki Kuparinen. Hänen kannassaan kakkosena reilun puolentoista sekunnin päässä tuli kansainväliseen Alpe Adria-sarjaan keskittyvä Ville Valtonen, jonka kannoilla muutaman kymmenyksen päässä tuli Hannes Soomer.

Palkintokorokepaikoista, sekä niiden jälkeen seuraavista sijoista oli kehittymässä ankaria taisteluita, jotka nyt jäivät näkemättä sään sotkettua pelin. Mikäli huomenna, sunnuntaina kisa päästään ajamaan häiriöittä loppuun saakka, tulee Alastaron osakilpailu tarjoilemaan hienoa kilpa-ajoa ison luokan pisteistä.

Superstock 600-luokan kisalähtö päättyi kokeneen Pauli Pekkasen voittoon. Harvakseltaan SM-osakilpailuissa enää ajava Pekkanen sai kovan vastuksen nuorelta, vielä B-luokituksen omaavalta Peetu Paavilaiselta. Kaksikon ero maalissa oli lopulta vain kolme sekunnin kymmenystä. Heidän perässään reilun kymmenen sekuntia jääneenä kolmanneksi puristi toinen kokenut konkari Sami Penna.

Pitkästä aikaa SM-kisaan osallistunut Penna sai hänkin kovan vastuksen nuorelta kuljettajalta, kun Patrik Pulkkinen taipui lopulta neljänneksi vajaan kymmenyksen Pennalle jääneenä. Sarjapisteissä ennen Alastaroa johtopaikkaa pitänyt Peter Paloranta oli viides.

Alastaron SM-viikonloppu jatkuu huomenna klo 13 alkavilla kilpalähdöillä ja tämän päivän tapaan kaikissa luokissa ajetaan täydet lähdöt.

Lähde: Suomen Road Race Ajajat

Katso myös

Ljungqvist ja Kantola iloitsevat – MP Stars -hanke on saanut tulta alleen

Vuonna 2019 kolmetoista kilpamoottoripyöräilijää saa kisakaudelleen MP Stars -tukea. Alan tarjoama tuki on suuruudeltaan merkittävä …

Yksi kommentti

1. Kalle Mäntysaari

Kyllähän se superbike lähtö ajettiin loppuun sit sateella, mut ei ne tulokset varmaan ketään kiinnosta. Tulee vaan sellanen kuva tuosta tekstistä ettei kisaa edes ajettu loppuun asti.