Etusivu / MotoGP/MotoE / Dovizioso siirsi MotoGP-mestaruuden ratkaisun Valencian trilleriin
Andrea Dovizioso. Kuva: Ducati Corse

Dovizioso siirsi MotoGP-mestaruuden ratkaisun Valencian trilleriin

MotoGP-kausi vuosimallia 2017 huipentuu trilleritunnelmissa kahden viikon kuluttua Valencian Ricarco Tormo-radalle. Kauden päätöskisassa on panoksena, ei sen enempää eikä vähempää kuin kuninkuusluokan maailmanmestaruus.

Sarjaa hallitsevana mestarina johtavalle Hondan Marc Marquezille tarjoutui tilaisuus mestaruusniittiin Sepangin märällä radalla Malesiassa. Marquezin tittelin ainoa uhkaaja, Ducatin Andrea Dovizioso oli kuitenkin asiasta vahvasti toista mieltä.

Dovizioso siirsi mestaruuden ratkaisun Valenciaan ajamalla viime vuoden malliin Malesian GP:n voittoon. Marquez päätyi kisassa neljänneksi ja johtaa sarjaa nyt 21 pisteellä.

Dovizioso teki kauden toistaiseksi tärkeimmän ratkaisunsa viisi kierrosta ennen ruutulippua, kun hän ohitti tallikaverinsa Jorge Lorenzon.

Tallimääräyksestä on tässä tapauksessa turha puhua, sillä Lorenzo oli todella kaatumista radan 15. mutkassa.

Dovizioso kuittasi kauden kuudennen voittonsa 0,743 sekunnin erolla Lorenzoon. Yamahan Tech 3-satelliittitiimin Johann Zarco ajoi kolmanneksi 9,738 sekuntia voittajan takana. Marquezin eroksi Doviziosoon kirjattiin 17,763 sekuntia.

– Täydellinen viikonloppu minulle! Vauhtini oli hyvällä tasolla ja pyörä toimi hienosti sadekelillä. Tosin pidon kanssa oli koko ajan pulmia niin minulla kuin Jorgellakin. Molemmilla oli tältä osin muutamia tilanteita, Dovizioso huokaisi helpotuksesta.

Marc Marquez. Kuva: Repsol Media