Etusivu / MotoGP / Rossille pelätyn karu kysymys: ”Aiotko kostaa Marquezille?”
Valentino Rossi on vihainen, hyvin vihainen. Kuva: Yamaha Racing

Rossille pelätyn karu kysymys: ”Aiotko kostaa Marquezille?”

Niinhän siinä sitten kävi. Espanjalaistoimittaja tuli ja kajautti kuninkuusluokan Malesian GP:n aika-ajon jäljiltä Valentino Rossille kysymyksen, jota kaikki osasivat odottaa, mutta mitä kukaan ei olisi silti halunnut kuulla: ”Aiotko kostaa Marquezille?”.

Kysymys juontaa juurensa vuoden 2015 Malesian GP:n skandaalinkäryisiin tapahtumiin, joita puitiin aikoinaan aina urheilun kansainvälistä vetoomustuomioistuinta (CAS) myöten.

Pahimmasta tunnevyörystä on jo luonnollisesti päästy yli, mutta Rossi on aina todennut, että hän ei voi, eikä tule koskaan unohtamaan sitä vääryyttä, jonka hän tunsi kokeneensa kauden 2015 lopulla.

Rossi on edelleen sydänjuuriaan myöten varma siitä, että Marc Marquez ja Jorge Lorenzo torpedoivat häneltä yhteistuumin ja tahallaan maailmanmestaruuden.

Niin, ja mitä Rossi tuohon kysymykseen sitten Sepangissa tänään vastasi? Siitä jokainen saa vetää omat johtopäätöksensä.

– Mitä Marquez teki täällä kaksi vuotta sitten? Ja mitä hän teki silloin edeltävässä kisassa Phillip islandilla? Kerro se minulle, Rossi räväytti vastakysymyksen Marquezin maanmiehelle.

– Hän (Marquez) sanoi aina, että hän ei tehnyt silloin mitään. Minä teen samoin, Rossi sivalsi sarkastisesti.

Rossilla ei ole tällä kaudella enää mitään menetettävää, mutta uransa neljänteen kuninkuusluokan mestaruuteen vankan otteen omaavalla Marquezilla sitäkin enemmän.

– Leikki sikseen. Minun tavoitteeni on taistella podiumisijoituksesta ja ajaa omaa kisaani. Aivan samoin, kuin olen tehnyt koko urani ajan, Yamahan tehdastiimissä ainakin vielä ensi vuoden kilpaileva Rossi vakavoitui.

Rossi lähtee kauden toiseksi viimeiseen kisaan neljännestä ruudusta edellään Marquezin Honda-tallikaveri Dani Pedrosa, Yamahan satelliittitiimin Johann Zarco ja mestaruuteen yhä vähintäänkin oljenkorren omaava Ducatin Andrea Dovizioso. Marquez asettuu seitsemänteen lähtöruutuun.

– Uskon, että kisassa seitsemän kuljettajaa omaa mahdollisuudet podiumille ja kenties jopa voittoon asti. Olen neljännessä ruudussa ja se ole lainkaan huono paikka.

Australiassa viime sunnuntaina tykitetty kisa oli yksi historian aggressiivisimmista. Kovaa vääntöä on luvassa myös kuumankostessa Malesiassa, jossa kuljettajat ajetaan äärirajoille olosuhteidenkin osalta.

– Kuumuus on valtava. Perjantaina Sepangissa tulee aina ensimmäisenä mieleen se, että miten h*lvetissä pystyt ajamaan täällä ja näissä olosuhteissa 20 kierroksen kilpailun! No, usko kasvaa kierros kierrokselta, mutta kyllähän kisan loppu on aina yhtä piinaa.

– Pedrosa on täällä tosi vahva, Zarco on nopea ja Doviziosolla on loistava kisavauhti. Eturivin kuljettajat ovat vahvimmilla voiton osalta, mutta Vinales (Maverick), Lorenzo, Marquez ja minä olemme myös valmiita taisteluun, Rossi pohjustaa kauden toistaiseksi tärkeintä kisaa.

Kisaa, joka saa tietenkin toivon mukaan viimeistä piirtoa myöten urheilullisen ratkaisun. Käynnissä kun on tältäkin osin yksi MotoGP-luokan kaikkien aikojen upeimmista kausista.

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *