Etusivu / Moto2 / Aki Ajon tiimille jo toinen kaksoisvoitto viikon sisään!
Suomalaistallin suurta juhlaa Sepangissa: Miguel Oliveira (vas.) ajoi Malesian GP:ssä voittoon ja Brad Binder toiseksi. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajon tiimille jo toinen kaksoisvoitto viikon sisään!

Aki Ajon johtamalla suomalaistallilla menee todella lujaa Moto2-luokan MM-sarjassa.

MM-pronssin varmistanut Red Bull KTM Ajo-tiimin ässä Miguel Oliveira jatkoi Malesiassa siitä, mihin viime sunnuntaina Australiassa jäi, eli juhli jälleen voittajana. Tiimikaveri Brad Binder puolestaan toisti vastaavan tempun kakkossijan muodossa.

Aki Ajolla oli vaikea löytää sanoja tuntojensa kuvaamiseen.

– Kisa oli uskomaton. En oikein tiedä, mitä sanoa. Enkä tiedä, voinko koskaan uskoa tätä: tämä oli paljon enemmän, mitä saatoimme edes kuvitella!

Oliveira teki pelin selväksi jo hyvissä ajoin helteessä kiehuneella Sepangin radalla.

Oliveira paineli muilta horisonttiin tervehtimällä ruutulippua 2,387 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Binderiin. Sama duo ajoi Sepangissa kaksoisvoiton myös kaudella 2015 Moto3-luokan merkeissä ja silloinkin suomalaistallin väreissä.

Oliveira oli 19 kierroksen äärimmäisen raskaan kisan jälkeen tietysti onnellinen, mutta samalla myös rättiväsynyt.

– En todellakaan säästellyt itseäni!

– Taktiikkana ei ollut lähteä karkuteille, vaan pysytellä Morbidellin (Franco) perässä. Näin sitten kuitenkin tilaisuuteni tulleen ja annoin mennä, puuskutti Oliveira.

Binderin kanssa pitkään kapinoinut Franco Morbidelli päätyi kolmanneksi 6,878 sekuntia voittajana takana.

Binder teki ratkaisun kolme kierrosta ennen ruutulippua painamalla Morbidellista ohi.

– Alku oli vaikeaa, mutta kisa lähti kulkemaan siitä eteenpäin kierros kierrokselta paremmin. Ja pyörä oli aivan loistava! Onhan tämä uskomatonta saavuttaa toinen kaksoivoitto viikon sisään. Tuskin maltan odottaa kauden päättävää Valencia, Binder myhäili.

Moto2-luokan maailmanmestaruus ratkesi jo ennen kisaa Morbidellille, kun hänen ainoa uhkaajansa, aika-ajossa rajusti kaatunut Thomas Lüthi joutui jäämään loukkaantuneena sivuun Malesian GP:stä.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo