Etusivu / Muut uutiset / Kova väite: KymiRing MotoGP-sarjaan sittenkin vasta vuonna 2020
Kuvakaappaus: Speedweek

Kova väite: KymiRing MotoGP-sarjaan sittenkin vasta vuonna 2020

MotoGP-sarjan keskieuroopplaiseksi ”raamatuksi” tituleerattu saksalainen verkkolehti Speedweek on julkaissut laajan artikkelin koskien KymiRingille sijoittuvaa Suomen GP:tä. Sarjan sisäpiiristä tietoa ammentava Speedweek väittää, että Suomessa kilpaillaan sittenkin vasta vuonna 2020.

Suomessa noin kuukausi sitten vieraillut, sarjaa hallinnoivan Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta kertoi tuolloin, että he tulevat esittämään kansainväliselle moottoriliitolle FIM:lle Suomen paluuta MotoGP-kalenteriin vuonna 2019.

Speedweekin mukaan Dornan tiedote oli taitavan varovasti laadittu jättäen tietoisesti takaportin raolleen kisan siirtämiseksi vuodelle 2020.

– Ensimmäinen kisa tullaan ajamaan vuonna 2020. Se on kaikkien osapuolten yksimielinen näkemys, Speedweek räväyttää nimiä mainitsematta.

Saksalaismedia toteaa, että Suomessa ei kylvetä rahassa, mitä radan saattaminen nykyisestä tilasta GP-valmiuteen edellyttää vielä kymmeniä miljoonia.

Speedweek muistuttaa myös Suomen olosuhteista, eli pitkän talven tuomista haasteista infraa luotaessa.

Speedweek on osoittautunut vuosien saatossa luotettavaksi MotoGP-lähteeksi, jota seurataan laajasti ympäri maailmaa myös median taholta.

Tässä tapauksessa täytyy vain toivoa, että Speedweekin julki tuoma näkemys KymiRingin tilanteesta menee pieleen. Suomessa ainakin lähdetään siitä, että KymiRingillä kisataan vuonna 2019 ja sillä siisti.

Katso myös

Taru Rinne valittiin naismoottoripyöräurheilun legendaksi

Kansainvälinen Moottoriliitto FIM valitsi ratamoottoripyöräilijä Taru Rinteen vuoden 2017 naismoottoripyöräurheilun legendaksi. Rinne tullaan palkitsemaan tänä …

Yksi kommentti

  1. Ajelen Kymiringin ohi kerran kuussa. Kyllähän valmistuminen on hidasta . Ei oikein liikettä näy työmaalla.
    Pari parakkia tullut lisää tien poskeen. Ehkä on hyvä että ajetaan vasta vuonna 2020 niin saadaan valmiiksi.
    Tiistaina saan uuden kuvan kännykkään missä vaiheessa rata on.
    Realisti ei ole vällämättä pessimisti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *