Etusivu / Muut uutiset / Road racingin SM-sarja huipentuu Virtasalmella
Superbiken pistekärki Jani Rättö (vas.) ja sarjakakkonen Magnus Collin.

Road racingin SM-sarja huipentuu Virtasalmella

Road racingin SM-sarjan kauden päätöskilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Virtasalmella, Motoparkin moottoriradalla.

Superstock 600 –luokan mestaruudessa on vahvimmin kiinni Felix Nässi, jolla on 20 pisteen etumatka toisena olevaan Aki Valkilaan. Prossissa on kiinni Marko Vuorio, joka on 31 pistettä Valkilaa perässä.

Viikonloppuna ajetaan molempina päivinä SM-lähdöt, joista voittajalle irtoaa 25 pistettä, kakkoselle 20 ja kolmostilasta 16 pistettä. Mitaleita ei siis suinkaan ole vielä jaettu vaan kaikki on vielä kiinni kuskien onnistumisesta Virtasalmen Motoparkin radalla.

Superbike-luokassa pistejohdossa päätöskisaan starttaa Jani Rättö, jolla on etumatkaa toisena olevaan Magnus Colliniin 18 pisteen verran. Pisteissä kolmantena oleva Toni Torpakko on Collinista 20 pisteen päässä, joten tässäkään SM-luokassa ei kenenkään mitalin väri ole vielä varma.

Sivuvaunuissa sen sijaan pari Eero Pärm / Mairon Meius on turvallisessa johdossa pariin Markku Artiola / Kasper Arokivi nähden. Eroa kahden kärkiparin välillä on jo yli 50 pistettä.

Molempina kisapäivinä ajetaan täydet lähdöt Suomen Cup –luokkia eri kuutiotilavuuksissa. Niissä pistetaistelu on vielä tiukkaa ja uudet Cup-mestarit ratkeavat vasta päätöskisan ruutulipulla.

Teksti ja kuva: Suomen Road Race Ajajat

Katso myös

Kaartinen Motorsport siirtyy Aprilian joukkoihin

Italialaisen Aprilian maahantuoja Oy Brandt Ab ja Kaartinen Motorsport ovat sopineet yhteistyöstä kausille 2019-2020. Kaartinen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *