Etusivu / MotoGP / Rossi tylyttää Thaimaata ja puhuu rivien välistä KymiRingistä
Valentino Rossi ja Karel Abraham. Kuva: Motogp.com

Rossi tylyttää Thaimaata ja puhuu rivien välistä KymiRingistä

MotoGP-sarja kasvaa nykyisen 18 osakilpailun kattauksesta 20 kisan kekkereiksi kaudella 2019, mikäli Thaimaa ja Suomi saavat vietyä projektinsa toivotulla tavalla maaliin asti. Megatähti Valentino Rossi antaa jo tässä vaiheessa tylyn tuomion Thaimaalle tarjoamalla samalla rivien välistä vinkkejä Suomen suuntaan.

Rossi avasi uusien kisojen osalta sanaisen arkkunsa Tshekin GP:n torstain pressitilaisuudessa Brnossa. Rossin mielestä 20 kisan kausi on ehdoton maksimi ja saman kuittaa käytännössä koko kuljettajakaarti.

– 18 kisaa on jo aika paljon ja 20 kisaa ehdoton maksimi. Selviämme vielä siitä, Rossi muotoilee.

Superbiken MM-sarjasta tuttu Thaimaan Chang-rata on tulossa sarjaan mukaan kaudella 2018. Se ei ole lainkaan ”Tohtorin” mieleen.

– Kävin jokunen vuosi sitten tuolla radalla promokeikan merkeissä, enkä ollut viehättynyt näkemästäni ja kokemastani. Tylsä rata kaukana kaikesta, Rossi tylyttää Thaimaata.

KymiRingiä Rossi ei maininnut nimeltä, mutta linjaa siis rivien välistä hyvä-sanaa viljelevän viestin Iitin lohkolle.

– Tärkeintä on, että menemme mielenkiintoiselle, hyvälle ja MotoGP:n tasoiselle radalle, jossa on hyvä ajaa ja jossa on hyvät fasilieetit ja hyvä asfaltti. Ja joka nimenomaan täyttää tämän sarjan korkeat laatustandardit.

KymiRing aikaistaa
kauden alkua

Suomen GP:n on tarkoitus ajoittua heinäkuun loppupuolella, kun taas Thaimaa ajoittuu lokakuulle ja perinteisen, Japanissa, Malesiassa ja Australiassa vierailevan kaukomaiden kiertueen yhteyteen.

Sarjassa on vietetty yhtä perinteisesti neljän viikon mittaista kesätaukoa heinäkuun tuntumassa ja muutama MotoGP-kuski on jo ehtinyt ilmaista huolensa siitä, että KymiRing saattaisi verottaa lomakautta.

Kuljettajat ja tiimit pitävät tässä mielessä tiukasti kiinni saavutetuista eduista, joten sarjaa hallinnoivan Dornan on rukattava kauden 2019 sarja aikataulullisesti uuteen kuosiin. Ei mikään helppo rasti, kun lisäksi on pyrittävä välttelemään päällekkäisyyksiä F1-sarjan kanssa.

Uusi aikataulu merkitsee ensinnäkin sitä, että ainakin kuninkuusluokan kolmesta talvitestijaksosta yksi putoaa pakostakin pois ohjelmasta. Lisäksi kauden käynnistävää Qatarin GP:tä olisi aikaistettava vähintään maaliskuun alkuun, tai mahdollisesti jopa helmikuun puolelle.

Toinen vaihtoehto on se, että kaudella 2019 ajettaisiin vain viikon välein useampia kolmen GP:n ryppäitä esimerkiksi malliin Hollanti-Saksa-Suomi.

Brno, Tshekki.
MotoGP-luokan 10/18 MM-osakilpailu.
Perjantain harjoitusten yhdistetty tuloslista:

Moto3-luokan perjantain harjoitusten yhdistetty tuloslista:

Moto2-luokan perjantain harjoitusten yhdistetty tuloslista:

Motogp.com

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Yksi kommentti

  1. Kymi Ringin profiili, korkeus eroineen näyttää siltä, että siitä tulee monen kuskin suosikki. Uskon myös että kaikki kriteerit mitä Valentino, Mark ja Jonas uudelta radalta toivoi, tulee täyttymään.
    Katsoin tuon k.o. pressi tilaisuuden, enkä havainnut mitään tylyttämistä kenenkään puheissa. Valentino, Mark ja Jonas, joille kysymys kohdistettiin, jätti tylyttämisen suuntaan tai toiseen tekemättä ja toivoi tulevien ratojen olevan mielenkiintoisia ja kaikin puolin laadukkaita.
    Vaakakuppi puheissa painui Suomelle, tylyttäminen ei edes olisi asiallista noilta ammattilaisilta.
    Jopa Suomessa Rossin nimellä varustettu uutinen saa isosti huomiota, mutta hyvän maun raja ja rehellisyys kuuluu Isänmaallisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *