Etusivu / MotoGP / Lähes selviö: Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana
Mika Kallio. Kuva. KTM/Gold and Goose

Lähes selviö: Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana

Mika Kallion paluu ensi kaudella MotoGP-luokan kisakuljettajaksi voitaneen tällä erää unohtaa, mikäli Tshekin GP:n varikkopuheisiin on uskomista.

KTM:n testkuljettajana suurella todennäköisyydellä jatkava Kallio on yhdistetty kyseisissä puheissa aiemmin Ducatin Avintia-tiimiin, mutta nyt suomalaisen nimi näyttää pudonneen tuolta kandidaattilistalta.

Avintia-tiimin kuljettajina meneillään olevalla kaudella kilpailevat espanjalainen Hector Barbera ja ranskalainen Loriz Baz.

Bazin tulokset ovat olleet viime aikoina piirun verran korkeammalla tasolla, mutta Barberan mahdollisen jatkosopimuksen puolesta puhuu se, että Avintia tarvitsee ehdottomasti espanjalaiskuljettajan sponsorikuvion velvoittamana.

Avintian tuoreimmalta kandidaattilistalta löytyy edelleen useampiakin nimiä, eli etunenässä espanjalainen Tito Rabat, britti Scott Redding ja kolumbialainen Yonny Hernandez, sekä yllätysvetoina espanjalainen Axel Pons ja belgialainen Xavier Simeon.

Reilun viikon kuluttua Red Bull Ringin radalla Itävallassa kauden toisen villin kortin kisan ajavalle Kalliolle jatko KTM:n palveluksessa vaikuttaa tässä tilanteessa paremmalta vaihtoehdolta, sillä Avintialla ei ole välttämättä tarjota ensi kaudella kilpailukykyistä pyörää. Avintia jää Ducatin hierarkiassa selvästi tetenkin tehdastallin ja myös Pramac-tiimin varjoon.

Maltti on nyt valttia ja Kallion tilanne saattaa olla täysin toinen vuosi tästä eteenpäin.

Iso kasa MotoGP-luokan kuljettajien sopimuksista umpeutuu ensi kauden jälkeen ja silloin myös sarjaa hallinnoiva Dorna on valmis auttamaan kokenutta suomalaiskuljettajaa kisakuskin paikan toteuttamisessa KymiRingin kisaa silmälläpitäen.

Katso myös

Vuoden paras GP veti 166 486 katsojaa

Sepangin radalla lokakuussa ajettu Malesian MM-osakilpailu on valittu vuoden 2017 parhaaksi GP:ksi. Valinnan takana ovat …

Yksi kommentti

  1. Ei Simeonia voi päästää kuninkuus luokkaan torppaamaan muita kuskeja. Ihmettelen että ajaa vielä moto2.ssa..? Tuskin kukaan edes tietää, -tai on pysynyt laskuissa mukana- kuinka monen kisan Xavier on mokannut kaatamalla ohittajan (useimmin kun) tai ohitettavan. Nakagami on menettänyt pelkästään tällä kaudella kymmeniä pisteitä ja muistan Kallion kommentin kun tuo torppasi Mikan kärki sijalta. Mika ei niin harmitellut sitä, että kaadettiin, vaan sitä että kaataja on aina sama… tai samat, – Corsihan oli kuljettajana lähes yhtä jalo….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *