Etusivu / Moto3 / Suomalaistallin kuski siirtyy Simoncellin tiimiin
Marco Simoncellin isä Paolo johtaa Moto3-luokan SIC58-tiimiä. Kuva: SIC 58 Squadra CORSE

Suomalaistallin kuski siirtyy Simoncellin tiimiin

Moto3-luokassa kilpailevan Italialaiskuljettaja Niccolo Antonellin taru jää vain vuoden mittaiseksi suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä. Antonelli siirtyy ensi kaudeksi vuonna 2011 menehtyneen MotoGP-kuski Marco Simoncellin nimeä kantavaan ja tämän isän Paolo Simencellin johtamaan SIC58 Squadra Corse-tiimiin.

Voittajaksi Red Bull KTM Ajo-tiimiin pestatun, mutta tehtävässään ainakin toistaiseksi epäonnistuneen Antonellin, 21, luokka säilyy jatkossakin samana, mutta pyörä vaihtuu KTM:stä tämän kauden mahtimerkkiin Hondaan.

Antonellin ensi vuoden tiimikaverina kilpailee SIC58:sta jo meneillään olevalta kaudelta tuttu japanilainen Tatsuki Suzuki.

SIC58-tiimi kilpailee ensimmäistä kauttaan Moto3-luokan MM-sarjassa, mutta Paolo Simoncellilla on jo kunnianhimoiset suunnitelmat valmiina tulevaan.

– Tavoitteemme on kilpailla kaudella 2019 myös Moto2-luokassa ja toivottavasti onnistumme siinä. Unelmointi ei maksa mitään, HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa yhteistyötä tekevä Simoncelli toteaa.

Simoncellin odotukset ovat korkealla jo aiemmin GP-voittohin yltäneen ja Cattolicasta kotoisin olevan Antonellin osalta.

– Niccolo ajaa nyt vaikeaa vaihetta urallaan, mutta kenties koti-ilmasto palauttaa hänet taas omalle tasolleen, Simoncelli muotoilee.

Aki Ajon kipparoimassa Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimissä tapahtuu suuria muutoksia. Jo aiemmin varmistui, että Red Bull ei jatka enää motokolmosissa yhteistyökumppanina, sekä se, että hollantilainen Bo Bendsneyder siirtyy ensi kaudeksi Tech3-tiimin väreissä Moto2-luokkaan.

Ajo Motorsportin kauden 2018 Moto3-tiimissä ajaa tiettävästi yksi kuljettaja ja hän on eteläafrikkalainen Darryn Binder. Suomalaistallin taholta asiaa ei ole tosin vielä vahvistettu.

Ajo Motorsport jatkaa puolestaan Moto2-luokassa Red Bull KTM Ajo-tiimin nimellä kuljettajinaan portugalilainen Miguel Oliveira ja eteläafrikkalainen Brad Binder.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *