Etusivu / Muut uutiset / Felix Nässin tähtäin on kansainvälisillä radoilla
Felix Nässi.

Felix Nässin tähtäin on kansainvälisillä radoilla

Helsinkiläinen Felix Nässi, 19, tähtää road racing-ammattilaiseksi kansainvälisille GP-radoille. Ensi vuosi kilpaillaan pääosin Suomessa, mutta loppukaudesta on tarkoitus mitata vauhtia Euroopan radoilla.

Ratamoottoripyöräilyssä Felix Nässi kruunasi loistavan kauden kultamitalilla ja otti Suomen mestaruuden lopulta selvällä piste-erolla seuraaviin.

Nässi oli jokaisessa kilpailussa kolmen parhaan joukossa ja päätti kauden viiteen peräkkäiseen voittoon, ero hopean ottaneeseen Aki Valkilaan oli 30 pistettä.

Vaikka Nässi ajoi uudessa luokassa ja uudella kilpurilla, niin hänellä on kokemusta road racingin pienemmistä luokista useilta vuosilta. Häneltä löytyy useita mestaruuksia ja mitaleja Moto3-luokassa, sekä kilpailukokemusta asfalttiradoilta vuodesta 2009.

Myös tiimi oli tälle kaudelle uusi, RAM Racing Yamaha, mutta taustalta löytyi kokeneet henkilöt. Tallipäällikkö ja Nässi tiimikaveri Jani Rätöllä on SM-hopea STK600-luokasta viime vuodelta ja monen vuoden kilpailukokemus luokasta.

Tänä vuonna myös Jani Rättö voitti Suomen mestaruuden isommassa Superbike-luokassa, joten tiimin suoritus oli paras mahdollinen.

MP-huollon Jarkko Honkanen vastasi kilpailuissa alustan säädöistä. Kokeneet mekaanikot Henri Ammer ja Jouni Parviainen huolehtivat, että kilpailukalusto oli aina täydessä iskussa, kun mentiin radalle. Henri Ammer kuuluu myös tiimin taustajoukkoihin.

Superstock600 epäviralliset pisteet:
Felixx Nässi 227 Yamaha
Aki Valkila 197 Kawasaki
Marko Vuorio 139 Yamaha
Anssi Koski 117 Kawasaki
Peter Paloranta 110 Yamaha

* Felix Nässi
Syntynyt: 17.7 1998
Syntymäpaikka: Helsinki
Asuinpaikka: Helsinki
Pituus: 1m 87cm
Paino: 74 kg
Koulu: Pohjois-Haagan Urhuilulukio
Harrastukset: Hiihto ja pyöräily

2011: Honda NSF100 Euroopan mestaruus sija 9, Honda NSF100 Suomen sarja 4.
2012: Suomen mestaruus hopea GP125 ja Pohjoismaiden mestaruus GP125
2013: Suomen mestaruus hopea Moto3. Red Bull MotoGP Rookies Cup
2014: Suomen mestari Moto3, Ruotsin mestari Moto3, Pohjoismaiden mestari Moto3.
2015: Pohjoismaiden Mestari Moto3, Suomen mestaruussarja Moto3, Motopark, sijat 1+1, Ruotsin mestaruussarja Moto3, Karlskoga, sijat 1+2 .
2016: Honda CBR500 Cup Alastaron kilpailu, sijat 2+1.

Teksti: Felix Nässin tiedotus
Kuvat: Timo Nässi

Katso myös

Taru Rinne valittiin naismoottoripyöräurheilun legendaksi

Kansainvälinen Moottoriliitto FIM valitsi ratamoottoripyöräilijä Taru Rinteen vuoden 2017 naismoottoripyöräurheilun legendaksi. Rinne tullaan palkitsemaan tänä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *