Etusivu / Moto3 / Maailmanmestari tylytti suomalaiskuskia harkitsemattomalla kommentilla
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Maailmanmestari tylytti suomalaiskuskia harkitsemattomalla kommentilla

Joan Mir oli MotoGP-sarjan ylivoimaisin maailmanmestari vuonna 2017. Hän tykitti Moto3-luokassa peräti kymmenen osakilpailuvoittoa ja kuittasi tittelin upealla tavalla. Tälla kaudella Moto2-luokassa debytoivalla 20-vuotiaalla Mallorcan miehellä on kuitenkin vielä paljon opittavaa siinä, mitä suustaan suoltaa.

Kuljettavat ovat toisiaan kohtaan vihollisia radalla, mutta kilvanajossa kaikki lähtee sittenkin keskinäisestä kunnioituksesta.

Mirillä sitä ei nopeuden nojalla ainakaan tunnu riittävän Patrik Pulkkisen suuntaan. Lipsahdus, harkitsematon heitto, vai tietoinen valinta? Sama se, typerä lausunto joka tapauksessa, vaikka Pulkkisen vauhti ei päätä huimannutkaan.

Crash.net-sivusto on kysynyt Miriltä menneestä kaudesta ja mm. siitä, vaivasiko hänen päävastustajakseen mainitsemansa Romano Fenatin alituinen imuavun kyttääminen aika-ajoissa. Fenati pyrki iskeytymään aika-ajoissa useasti kuin takiainen Mirin kantaan.

– Pyrin olemaan kiinnittämättä huomiota tällaisiin asioihin. Se on normaalia, kun olet nopeampi kuin hän (Fenati), tai nopeampi kuin joku muu. He haluavat vetoapua tehdäkseen hyvän kierrosajan. En kiinnätä huomiota, jos se on Fenati tai Pulkkinen. En välitä, Mir lataa vastustajansa vauhdillisesti kahden kerroksen väkeen jakava Mir.

Ok, kenties tuota kommenttia tuijotetaan nyt vähän liikaakin sinivalkoisten lasien läpi, mutta kokeneempi ja kilpakumppaniaan enemmän kunnioittava kuljettaja olisi muotoillut saman näin: ”En kiinnätä huomiota, jos se on Fenati tai joku muu.”

No, peli on kovaa ja tämä on nyt tilanne: Mir kilpailee ensi kaudell Alex Marquezin rinnalla Marc VDS:n Moto2-tiimissä, kun puolestaan Pulkkisen osalta MM-sarjan visiitti jäi tältä erää yhden kauden mittaiseksi.

Pulkkinen, 16, heitettiin viime kaudella kuvainnollisesti jäätävän kylmään veteen ja näin jälkiviisaana on helppo sanoa: vuosi liian aikaisin MotoGP-sarjaan.

”Postmanissa” piisaa kuitenkin paljon potentiaalia ja toivotaan, että määrätietoiselle nuorukaiselle löytyy kaudeksi 2018 kelpo sarja osoittaa kykynsä.

Pulkkisen MM-ura ei saa jäädä vain 18 osakilpailun mittaiseksi. Ei tämän tason kuljettajia sentään joka oksalla istu, ei varsinkaan täällä Suomessa. Suomi on jo menettänyt yhden kuljettajan, eli Niklas Ajon MotoGP-sarjasta aivan liian aikaisin.

Ikävä kyllä Pulkkisen, kuin sen paremmin muidenkaan MotoGP-sarjaan tähtäävien nuorten suomalaiskuljettajien tilannetta ei tosiaankaan helpota se, että KymiRingin yllä leijuu tummia pilviä. Sarjaa hallinnoiva Dorna kun nivoisi nämä kaksi suomalaisosapuolta enemmän kuin mielellään yhteen.

Niin, onko nyt joltain taholta tullut luvattua aivan liikaa ja aivan liian aikaisin?

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *