Etusivu / Moto3 / ”Se oli katastrofi!” – KTM myöntää vetäneensä viime kaudella Moto3-maton Aki Ajon jalkojen alta
Kuva: Red Bull KTM Ajo

”Se oli katastrofi!” – KTM myöntää vetäneensä viime kaudella Moto3-maton Aki Ajon jalkojen alta

KTM:n kilpailutoimintaa johtava Pit Beirer myöntää, että heidän Moto3-projektinsa jäi viime kaudella MotoGP- ja Moto2-ponnistelujen jalkoihin. Kärsijöihin motokolmosten osalta lukeutui mm. tallipäällikkö Aki Ajo. Honda vei ja KTM vikisi, mutta Beirer lupailee täksi kaudeksi muutosta tahtiin.

Chrash.net kuvaili kauden 2017 osalta KTM:n välimatkaa Hondaan hienoiseksi.

– Olette erittäin kohteliaita, kun sanotte noin. Meidän on kurottava kiinni huikea ero; se oli katastrofi, Beirer lataa.

– En halua piiloutua sen taakse. Jos maksoimme jossakin MotoGP:n laskua, niin se oli Moto3:ssa. Meillä oli liian suuri painolasti rr-osastomme päällä, Beirer jatkaa.

KTM:llä ajettiin viime kaudella vain yksi MM-osakilpailuvoitto. Se oli todella vaisua verrattuna siihen, mihin motokolmosten edelleen kaikkien aikojen menestynein tiimi, eli Red Bull KTM Ajo oli aiemmin yltänyt.

– Ne parhaat ihmiset, jotka minulla oli aiemmin Moto3:ssa, ovat nyt mukana MotoGP:ssä, tai ainakin auttamassa MotoGP-projektissa, Beirer toteaa.

Moto3 on listallamme erittäin korkealla ensi kauden osalta.

Beirer lupailee kuitenkin väkevää vastaiskua, nyt kun MotoGP- ja Moto2-projektit on saatu hyvään vauhtiin. Red Bull KTM Ajo jatkaa kaudet 2018 ja 2019 KTM:n Moto2-luokan tehdastiiminä. Sen sijaan motokolmosissa Ajon joukoilla ei ole enää KTM:n uudessa strategiassa tehdastiimin statusta.

– Moto3 on listallamme erittäin korkealla ensi kauden osalta. Teemme todellakin rajusti töitä tullaksemme taas takaisin peliin. Parin kisan häviäminen pienillä eroilla oli ok, mutta ei tosiaankaan se, että emme saavuttaneet monissa kisoissa edes podiumsijoitusta, painottaa Beirer.

Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimin kauden 2018 ainoana kuljettajana kilpailee 20-vuotias eteläafrikkalainen Darryn Binder.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *