Etusivu / Muut uutiset / Vesa Kallio myöntää: ”Isäni Hannu ja minä otimme ison taloudellisen riskin”
Kuva: Philippe Damiens

Vesa Kallio myöntää: ”Isäni Hannu ja minä otimme ison taloudellisen riskin”

MotoGP-sarjaan tavoitteensa asettanut suomalaistalli Kallio Racing tarjoaa malliesimerkin hallitusta riskinotosta. Ja siitä kuuluisasta suomalaisesta sisusta.

Vesa Kallion johtama tiimi singahti ennakkoluulottomasti mukaan Supersport-luokan MM-sarjaan kolmen villin kortin kisan myötä kaudella 2016.

Niki Tuuli teki niissä upeaa työtä ja sen innoittamana Kallio Racing lähti Yamaha-pyörillä täysipainoiseen MM-kauteen tänä vuonna.

Tiimin kuljettajat, eteläafrikkalainen Sheridan Morais ja MM-voittotilinsä avannut Tuuli takasivat suorituksillaan sen, että jatkoa seuraa myös ensi kaudella. Tosin Tuuli hyvästeli Kallio Racingin ja siirtyy PTR Hondan puikkoihin.

Vase Kallio on palannut Speedweekissä ajassa taaksepäin, eli kauteen 2016. Silloin ei oltu tosiaankaan liikkeellä ihan pienellä riskillä.

– Isäni Hannu ja minä otimme kauden 2016 villin kortin kisojen myötä ison taloudellisen riskin. Jotkut pitivät meitä hulluina, mutta uskoimme itseemme ja se menikin sitten paremmin kuin uskalsimme odottaa.

Kallio Racing on tässä vaiheessa vahvistanut yhden kuljettajan, eli tiimiin uutena kasvona tulevan belgialaisen Loris Cressonin kauden 2018 Supersport-kuljettajakseen.

Cresson on jo ehtinyt testata Yamahaa Cartagenan radalla Espanjassa ja nyt suomalaistallin taholta odotellaan mielenkiinnolla ensi kauden toisen kuljettajan nimeä.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Kallio Racing Moto2-luokkaan? – Mikalta vahva vinkki

Katso myös

Kaartinen Motorsport siirtyy Aprilian joukkoihin

Italialaisen Aprilian maahantuoja Oy Brandt Ab ja Kaartinen Motorsport ovat sopineet yhteistyöstä kausille 2019-2020. Kaartinen …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *