Etusivu / Moto3 / Pulkkinen hyppää suureen tuntemattomaan kaukomaiden huimalla kiertueella
Patrik Pulkkinen on käynnistänyt tutustumisen Motegin Twin Ring-rataan. Menopeli vaihtuu rajummaksi perjantaina, kun kauden neljänneksi viimeinen GP-viikonloppu käynnistyy Japanissa. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Pulkkinen hyppää suureen tuntemattomaan kaukomaiden huimalla kiertueella

MotoGP-sarjan nuorin kuljettaja Patrik Pulkkinen, 16, kokee yhden äärimmäisen kovan tulikasteen lisää perinteisellä ja vain viikon välein Japanissa, Australiassa ja Malesiassa ajettavalla kaukomaiden kiertueella.

Peugeot MC Saxoprint-tiimin suomalaiselle Moto3-luokan kuljettajalle kaikki kolme rataa, eli Twin Ring Motegi, äärimmäisen nopea, mutta tuulille aina altis Phillip Island ja Sepang ovat täysin uusia tuttavuuksia.

– Olen valmistautunut kisaputkeen harjoitelemalla niin paljon kuin mahdollista ja katsomalla ratoja videoilta. Kolme kisaa putkeen on varmuudella raskas ja myös jännittäväkin kokemus, muotoilee maanantaina miltei kuukauden mittaiselle kiertueelle lähtenyt Pulkkinen.

– Olen ollut tätä ennen kerran Japanissa 9-vuotiaana, mutta en oikeastaan muista siitä sen enempää, heittää hyväntuulinen nuorukainen.

Pulkkisen osalta ensi vuoden tilanne on vielä avoin, mutta hän ei anna sen häiritä keskittymistään kauden neljän viimeisen kisan ryppäseen, joka huipentuu marraskuussa Valencian Ricardo Tormo-radalla.

Juuri nyt kaikki keskittyminen on suunnattu viemään Japanin GP Motegin 4,8 kilometrin mittaisella radalla kunnialla läpi.

– Tiedän, että minulla on vielä paljon parannettavaa ja odotan innolla sen toteuttamista.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *