Etusivu / Moto2 / Niki Tuuli: ”Olen todella iloinen, tämä on unelmani!”
Niki Tuuli (66) takanaan Isaac Vinales. Kuva: Kuva: Gold & Goose Photography

Niki Tuuli: ”Olen todella iloinen, tämä on unelmani!”

Niki Tuuli oli sunnuntaina pelkkää hymyä huippunopean Mugellon radan tuntumassa Italiassa. Syystäkin, sillä SIC Racing Teamin sähäkkä suomalaiskuljettaja sivalsi uransa toisessa Moto2-luokan MM-osakilpailussa enää sekunnin päähän pisteistä päädyttyään kisassa sijalle 17. Tuuli lähti 21 kierroksen vääntöön ruudusta 27.

– Olen todella iloinen siitä, mitä teimme tänään kisassa, Tuuli iloitsee.

Hän myöntää samalla, että lähtökohdat hieman mietityttivät.

– Aamun warm up’issa oli vähän vaikeuksia, sillä minulla on vieläkin tosi vaikeaa löytää jouhevaa ajotyyliä tällä pyörällä. Ajotyylini on hieman liian aggressiivinen väärissä paikoissa. Parasta siinä on se, että tiedän, missä minun pitää parantaa, jotta saamme kehitystä aikaan.

Saimme kavennettua eroa kärkeen yli 15 sekunnilla Le Mansiin verrattuna.

Kilpailun alku olikin kaikkea muuta kuin helppo.

– Kisan 5-6 ensimmäistä kierrosta olivat melko vaikeita, ennen kuin löysin rytmin. Sen jälkeen pystyin ajamaan omaa vauhtiani, rentoutumaan ja tekemään ohituksia. Pisteet olivat todella lähellä vasta toisessa kisassani, joten olen tyytyväinen tähän. Saimme kavennettua eroa kärkeen yli 15 sekunnilla Le Mansiin verrattuna. Hyvä päätös tälle viikonvaihteelle, Tuuli tähdentää.

– Tietenkin meidän pitää yltää vielä lähemmäs kärkeä, mutta se ottaa aikansa. Voimme nähdä, että kehitys kulkee oikeaan suuntaan ja se on tässä vaiheessa pääasia, Tuuli jatkaa.

Imatralaisnuorukainen ammensi jälleen isolla kauhalla oppia, joka kantaa hedelmää jatkossa.

– Oli mahtavaa olla mukana taistelemassa pisteistä ja minulla oli pari hyvää kamppailua niistä muiden kuljettajien kanssa. Olen niin iloinen siitä, kuinka kaikki on sujunut: tämä on unelmani. Haluan vain jatkaa kehittymistä, tunnetusti määritietoinen Tuuli linjaa.

Se työ jatkuu jo maanantaina Mugellossa, jossa SIC Racing Team ajaa Tuulen kannalta todella tärkeän testipäivän.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Loistavaa Niki Tuuli ja Aki Ajon tiimi!

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *