Etusivu / Moto2 / Loistavaa Niki Tuuli ja Aki Ajon tiimi!
Niki Tuuli. Kuva: Gold & Goose Photography

Loistavaa Niki Tuuli ja Aki Ajon tiimi!

Niki Tuuli taisteli loistavasti sijalle 17 uransa toisessa Moto2-luokan MM-osakilpailussa. Mugellon radalla ajetun Italian GP:n upeaan voittoon viiletti Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miguel Oliveira.

Ruudusta 27 kisaan lähtenyt Tuuli teki jälleen miltei virheetöntä työtä, kuten kaksi viikkoa sitten Ranskan Le Mansissakin, jossa SIC Racing Teamin suomalaiskuljettaja ajoi sijalle 22.

Viimeiselle kierrokselle sijalta 16 ampaissut Tuuli tykitti jo lähelle MM-pisteitä ja Oliveiralle voitto merkitsi puolestaan tämä vuoden ensimmäistä ykkössijaa.

Kisan kuuluisa kulminaatiopiste koettiin, kun matkaa maaliin oli kahdeksan kierrosta. Mattia Pasini kaatui kärjestä radan ykkösmutkassa ja Oliveira hyökkäsi johtoon Lorenzo Baldassarri kannoillaaan. Tuuli taittoi siinä vaiheessa matkaa sijalla 20.

Oliveira hoiti jännitysnäytelmän kylmäpäisesti edukseen kukistamalla Baldassarrin 0,184 sekunnilla. Podiumtrion täydentänyt Joan Mir jäi voittajasta 0,334 sekuntia.

– En voi kuvailla tätä tunnetta! Päätin, että voitan tänään ja todellakin taistelin loppuun asti!, pisteissä toisena oleva Oliveira iloitsi sielunsa kyllyydestä.

Brad Binder täydensi Ajon tiimin mahtavaa menestystä ajamalla kuudenneksi 5,985 sekuntia Oliveiran takana. Tuulen ero voittajaan oli 33,305 sekuntia. Moto2-uran ensimmäinen pistesijoitus jäi puolestaan enää 1,040 sekunnin päähän.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Katalonian GP:n merkeissä Barcelonassa. Tuuli pääsee toivomiinsa tositoimiin tosin jo maanantaina Mugellossa, josa SIC-tiimi vetää yhden päivän testit.

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo