Etusivu / Moto3 / Rookie-kausi on tässä – mitä tulevaisuus tuo Pulkkiselle tullessaan?
Patrik Pulkkinen. Kuva: Peugeot MC Saxoprint

Rookie-kausi on tässä – mitä tulevaisuus tuo Pulkkiselle tullessaan?

Patrik Pulkkinen, 16, nousi täksi kaudeksi tavallaan täysin puun takaa Moto3-luokan MM-sarjaan. Pulkkisen MotoGP-sarjan ura uhkaa jäädä kuitenkin tältä erää harmillisen lyhyeksi, eli se päättyy ensi sunnuntaina kauden huipentavassa Valencian GP:ssä.

Unelmansa eteen määrätietoisesti töitä paiskivalle Pulkkiselle järjestettiin kahden vuoden mittainen sopimus saksalaiseen Peugeot MC Saxoprint-tiimiin. Suomalaisnuorukainen ei siitä huolimatta kuulu enää ensi kaudella tiimin suunnitelmiin.

Pulkkisen taustoilla pyritään tiettävästi sopuratkaisuun kauden 2018 osalta, eli hänen nykyinen tiiminsä olisi auttamassa nuorukaista kohti uusia haasteita. Pulkkisen ensi kauden todennäköisimpänä osoitteena pidetään Moto3-luokan junioreiden MM-sarjaa.

Pulkkisella on riittänyt tulokaskaudella yritystä, mutta tulostaso on jäänyt haaleaksi. Yksi syy tähän löytyy Mahindran kanssa identtisestä Peugeot-pyörästä, joka jää ainakin kuivalla kelillä kilpailukyvyltään kauas Hondan ja KTM:n suoritustasosta.

Pulkkisen osalta tilanteen tekee tavallaan harmilliseksi myös se, että saksalaistiimi kilpailee ensi kaudella KTM-pyörillä. Todellinen näytön paikka tältä osin jää siis hyödyntämättä.

– Outo fiilis, että tämä on jo kauden viimeinen kisa. Aika on vierähtänyt varsin nopeasti, Valenciaan valmistautuva Pulkkinen toteaa.

Moni rata on merkinnyt Pulkkiselle piakkoin päättyvällä kaudella täysin uutta tuttavuutta. Valencian Ricardo Tormo on kuitenkin jo entuudestaan tuttu.

– Pidän radasta ja olen ajanut täällä jo aika paljon. Kyse on viimeisestä kisasta ja haluan esittää parastani ja toivottavasti saavutan samalla myös kauden parhaan tulokseni, toteaa Pulkkinen.

Katso myös

Aki Ajo: ”Uskomaton päivä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo todisti aitiopaikalta uskomatonta päivää MotoGP-sarjan kauden 2018 paketoineessa Valencian MM-osakilpailussa. Ricardo Tormo-radan …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *