Etusivu / MotoGP / Stoner kyllästyi uteluihin ja antaa palaa: ”Olisin pystynyt voittamaan Marquezin”
Casey Stoner, Marc Marquez ja F1-kuski Mark Webber kolmen vuoden takaisessa yhteiskuvassa. Kuva: Motogp.com

Stoner kyllästyi uteluihin ja antaa palaa: ”Olisin pystynyt voittamaan Marquezin”

MotoGP-luokan kaksinkertaista maailmanmestaria Casey Stoneria on luonnehdittu historian kenties kaikkien aikojen nopeimmaksi kuljettajaksi.

Road racingia rakastava, mutta kaikkea sen ympärillä pyörivää sydänjuuriaan myöten vihaava aussi teki kuitenkin kauden 2012 jälkeen kovan ratkaisun ja vetäytyi eläkkeelle vain 27 vuoden iässä.

– Menen kalaan, kuittasi Stoner tuolloin tyypilliseen tapaansa.

Stonerilta on udeltu sen jälkeen taukoamatta sitä, olisiko hän pystynyt kukistamaan Hondalle seuraajakseen tulleen ja ensi sunnuntaina Valenciassa suurella todennäköisyydellä jo uransa neljättä kuninkuusluokan mestaruutta juhlivan espanjalaisen Marc Marquezin.

Omien polkujensa kulkija Stoner sai lopulta tarpeekseen jatkuvista kysymyksistä ja avasi sanaisen arkkunsa Gazzetta dello Sportille.

– Moni asia puhuu sen puolesta, että olisin pystynyt siihen. Voitin Lorenzon (Jorge), Rossin (Valentino) ja Dovizioson (Andrea), jotka kaikki ovat pystyneet kukistamaan hänet (Marquez). Ei siis ole olemassa mitään syytä, ettenkö myös minä olisi tehnyt saman, Stoner lataa.

Perhekeskeisyyttä aina painottaneella Stonerilla ei ole ollut kovasta huhumyllystä huolimatta aikomustakaan palata MotoGP-sarjaan. Mika Kallion KTM-tiimikaverina aikoinaan kisannut Stoner testaa satunnaisesti Ducatin MotoGP-pyörää ja se riittää hänelle vallan mainiosti.

– Olen onnellista elämää viettävä testikuljettaja. Ja olen iloinen, että minun ei tarvitse ottaa stressiä kilvanajosta. Nautin yhteisestä ajasta perheeni kanssa ja keksin kyllä tarvittaessa aina jotain tekemistä. En pitkästy koskaan. Ja en ole koskaan katunut sitä päätöstä, jonka tein, Stoner viittaa vuoteen 2012.

Lähde: Sportti.com/Kari Aho

Katso myös

Lorenzo avautuu Honda-siirrosta: ”Olen kiitollinen Marquezille”

Marc Marquez olisi halutessaan voinut torpedoida Jorge Lorenzon siirtymisen hänen Honda-tallikaverikseen kausiksi 2019 ja 2020. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *